Tastoe maakt zich op voor nieuwe topeditie

Tastoe
rv Tastoe
Op zaterdag 4 en zondag 5 mei is er een nieuwe editie van het culinaire evenement Tastoe. “Dit is de ideale verkenning van het Middelkerkse culinaire landschap", zegt toerismeschepen Tom Dedecker. 

Het culinair festival Tastoe zet dit jaar zijn tenten op aan het strand en de zeedijk ter hoogte van het Grand Hotel Bellevue - in de volksmond 'De Rotonde' - in Westende. Op deze vrij unieke locatie waar zee, strand, erfgoed en cultuur samenkomen, kan je een weekend lang genieten van wat Middelkerke te bieden heeft op culinair vlak. Opnieuw tekent er een mooie selectie Middelkerkse restaurants en cateraars present. Eén voor één brengen ze er op hun eigen manier signatuurgerechten in hapklare porties die je doen proeven van hun keuken. “Een ideale eerste verkenning van het Middelkerkse culinaire landschap”, verwoordt schepen van toerisme Tom Dedecker (Lijst Dedecker). Deelnemende restaurants en cateraars zijn Vlass, Kromme Elleboog, De Sauteuse, De Lanterine, Vecino, Mi Gusta, Catering Depoorter, ’t Hoeveke, The Lord en Keurslager Pattyn.

Middelkerkse bieren kleuren de bierkaart

Drie Middelkerkse bieren zullen de dorst lessen: Dunekeun, Braven Apostel en Jus de Mer. Jus de Mer wordt lokaal gebrouwen en gebotteld in Middelkerke. De Kustbrouwerij van Dunekeun brengt speciaal voor Tastoe een nieuw verfijnd gastronomisch bier uit: ‘Tastoe Beach Beer Special edition’. “En waarom Braven Apostel, het ‘zalige bier’ wordt genoemd laten we de bezoekers zelf ontdekken", aldus Dedecker. 

Tastoe
Toerisme Middelkerke Tastoe

Wijnselectie door Sommelier Kenzo Lauwereins

Kenzo Lauwereins van restaurant Vlass werd opnieuw verkozen tot West-Vlaams sommelier van het jaar. Op Tastoe selecteerde hij enkele mooie flessen en bezorgt hij bezoekers de nodige achtergrondinformatie. De mensen van de ambachtelijke patisserie ‘Biscuit’ slaan de handen in elkaar met Espressoservice Veroma. ‘Biscuit’ verzorgt een heerlijk dessertbord vergezelt van een selectie ‘barista’-koffies.

Streekproducten in de kijker

Tastoe ‘Belle Vue’ valt midden in de ‘Week van de korte keten’. Tijdens die week wordt in heel Vlaanderen aandacht gevraagd voor de lokale producent. “Daarom zetten we heel wat lokale streekproducten in de kijker op ons evenement: koekjes, gebak, honing, paté, streekbieren en nog veel meer. Naast het proeven, valt er nog meer te beleven. In de cocktail bar van Mister Monkey worden heerlijke kleurrijke drankjes voor je neus geshaked door de ervaren bartenders”, vervolgt de schepen. In de duintent zijn er optredens van Seagulls en Arrow. Dj Gueush zorgt een weekend lang voor de soundtrack, er wordt gekookt boven houtvuur en geschilderd met chocolade. 

Tastoe
Toerisme Middelkerke Tastoe

Praktisch

Tastoe vindt plaats op zaterdag 4 mei van 11 tot 19 uur en op zondag 5 mei tot 23 uur. “Op zondagavond blijven de deuren van ons evenement iets langer open. Van 18 tot 22 uur kan je terecht op de Tastoe Soirée. Kaarten voor deze avond zijn exclusief te koop bij de deelnemende restaurants en kosten 30 euro per kaart. Hiervoor krijg je vijftien jetons, een aperitief en doe je automatisch mee aan de tombola waarbij je kans maakt op een waardebon van 100 euro in een deelnemend restaurant.” Verder is Tastoe geheel gratis en kosten jetons 2 euro. Alle info: www.middelkerke.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.