Studio Meganck stelt ten toon in De Branding,
5 jaar na overlijden van stichter Rudy Meganck

Middelkerke expo studio Meganck
Benny Proot Middelkerke expo studio Meganck
Elk jaar organiseert Studio Meganck een grote tentoonstelling in de Branding. Die krijgt dit jaar een speciale betekenis, want vijf jaar geleden overleed de stichter van de kunstenstudio.

Op 12 april 2014 over leed kunstenaar Rudy Meganck op 64-jarige leeftijd. Meganck was een rebelse, maar kleurrijke figuur in het kunstenaarswereldje en zat nooit verlegen om een artistieke stunt. Zo plaatste hij penissen uit gips in het Gentse SMAK en protesteerde hij tegen de grote inbreng van buitenlandse kunstenaars in Beaufort 03. Uit zijn liefde voor de kunst ontsproot in 2006 Studio Meganck, een atelier waar hij zijn levenswerk van wilde maken. Ook na zijn overlijden leeft z’n werk verder. Echtgenote Inge Demoen, die steeds van dichtbij betrokken was, besliste vrijwel onmiddellijk om het werk van Rudy verder te zetten. “Wat vanuit zijn ziel is ontstaan en met passie vormgegeven is, kon ik toch niet teloor laten gaan”, zegt Inge. “Ik probeer, zoals Rudy het wou, iedereen de kans te geven om zijn talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Ik had het geluk om van in het begin te kunnen rekenen op een aantal gepassioneerde, creatieve mensen die het mentorschap van het atelier ter harte namen. Zo wordt de workshop keramische vormgeving nu gegeven door kunstenares Christa Houttekens uit Middelkerke.” 

Klei en porselein

Voor de expo in de Branding, in de Populierenlaan 35, werd dit keer gekozen voor het thema ‘abstract-textuur’. De cursisten van Studio Meganck tonen er hun werken in klei en porselein. De tentoonstelling krijgt dit jaar een extra dimensie door de begeleidende tentoonstelling van kunstfotograaf Ludo Coulier, die de werken in de expo nogmaals extra in de spotlights plaatst. De expo is tot en met 5 mei elke dag gratis te bezoeken van 14 tot 17 uur. Wie meer wil weten over de activiteiten van Studio Meganck of cursist wil worden, kan vrijblijvend contact opnemen met Inge Demoen via het nummer 0497/90.34.19 of ingedemoen@telenet.be. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.