Rubberbootje kapseist, jongen (18) belandt buiten bewaakte zone in zee

Archieffoto. Strandredders in actie tijdens een reddingsoefening in Oostende.
Bart Boterman Archieffoto. Strandredders in actie tijdens een reddingsoefening in Oostende.
In Lombardsijde bij Middelkerke is dinsdagnamiddag een 18-jarige jongen van de verdrinkingsdood gered door de strandredders. De Franstalige jongen was met zijn broer in een rubberbootje aan het varen in zee, buiten de bewaakte zone nabij het militair domein. Plots kapseisde het bootje.

“Onze strandredders waren alert. Hoewel dit niet in de bewaakte zone gebeurde, hadden ze meteen gezien dat er iemand in de problemen zat”, zegt Middelkerks hoofdredder Bart Van Eeckhoute. “De redders lieten meteen de zodiac te water en voeren richting de drenkeling. Intussen was die verschillende keren onder water gegaan en had hij zeewater binnen gekregen. Onze redders slaagden erin om hem snel aan boord te trekken en naar het strand over te brengen”, aldus de hoofdredder. De ouders volgden de reddingsactie van op het strand en waren erg in paniek.

De jongeman werd verzorgd op het strand en was bij bewustzijn. Hij werd met de mughelikopter naar het ziekenhuis overgebracht. “De jongen was dan wel bij bewustzijn, de kans op secundaire verdrinking na binnenkrijgen van zeewater bestaat. De hoeveelheid binnengekregen zeewater maakt het zorgwekkend”, aldus de hoofdredder. Over de toestand van de drenkeling zijn er voorlopig geen updates. Zijn broer kon op eigen houtje terug zwemmen en bleef ongedeerd. Het rubberbootje bleef achter op zee.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.