Positief geteste Antwerpenaren trekken naar tweede verblijf in Middelkerke. Dedecker: “We staan machteloos”

Archieffoto: Middelkerke, voor de strengere maatregelen werden ingevoerd.
BELGA Archieffoto: Middelkerke, voor de strengere maatregelen werden ingevoerd.
Twee mensen uit de provincie Antwerpen, die positief getest zijn op corona, zijn naar hun tweede verblijf in Middelkerke getrokken om hun quarantaine uit te zitten. Dat bevestigen waarnemend gouverneur van West-Vlaanderen Anne Martens en burgemeester Jean-Marie Dedecker. Hij werd toevallig op de hoogte gebracht van het voorval, maar kan wettelijk gezien niets doen om de mensen terug naar huis te sturen. Martens maant positief geteste personen en mensen met symptomen aan om absoluut thuis te blijven.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Momenteel verblijven twee besmette personen uit de provincie Antwerpen in hun tweede verblijf in Middelkerke. "Het is mij ter ore gekomen dat ze hier hun quarantaine komen uitzitten", vertelt burgemeester Dedecker. Daarop contacteerde de burgemeester waarnemend gouverneur Anne Martens. "Blijkbaar kan ik wettelijk gezien niets doen aan deze situatie. Ik kan hen niet naar huis sturen en in principe kunnen ze hier gewoon rondwandelen. We staan machteloos", vertelt Dedecker.

Mailtje van syndicus

“Het is eigenlijk enorm absurd. Eerst mochten de gezonde en niet-besmette tweedeverblijvers zelfs niet naar de kust komen. Nu mogen de besmette mensen dat blijkbaar wel. Dit is de omgekeerde wereld”, aldus Dedecker. “Die mensen zitten hun quarantaine uit in hun appartement en komen niet buiten, is mij verzekerd. Maar mijn bezorgdheid gaat uit naar de andere mensen die in dat appartementsgebouw wonen, zoals een bejaard vrouwtje. Het waren de medebewoners die mij op de hoogte brachten, nadat de syndicus hen een mailtje had gestuurd dat ze moesten opletten”, voegt Dedecker nog toe.

Martens roept intussen op om absoluut thuis te blijven indien je ziek bent. "Het is echt niet de bedoeling om om de quarantaine uit te zitten naar zee te trekken. Op die manier verspreiden de besmettingen zich. Wie ziek is, symptomen heeft of positief test, blijf thuis.”
216 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Anne Callebaut

  Jean Marie het is wel hun eigendom jongen en die mensen mogen gaan en staan waar ze willen,dat is iets waar jullie niet over beslissen en met goede reden ook. Wacht tot de volgende verkiezingen.

 • benoni vanstaen

  Ja de lieve burgemeester je krijgt nu wat hij vroeg, 2de verblijvers altijd welkom, en nu weeral kritiek geven. Dat schetst hem volledig, kritiek is zijn eerste daad en de tweede nogmaals hetzelfde.

 • peter destoop

  @ Marc vangeel als ze de coronaregels niet volgen en zomaar rondreizen, zullen ze zeker het doketersbriefje naast zich neerleggen

 • Joan Lute

  OK maar dan moeten hun gegevens wel aan riziv doorgespeeld worden zodat ziekenhuizen in de mogelijkheid zijn eerst de eigen inwoners voort te helpen en daarna de toerist die geen tussenkomst riziv hoort te krijgen omdat ze de veiligheidsvoorschriften hebben genegeerd

 • Francois Meert

  Is toch niet geloven dat spreek van weinig respekt tegen over de andere mensen