Philip en Noëlla vieren 75 jaar huwelijksgeluk

Philip Keters en Noëlla Stevelinck drinken een glaasje op hun albasten huwelijksverjaardag.
Paul Bruneel Philip Keters en Noëlla Stevelinck drinken een glaasje op hun albasten huwelijksverjaardag.
Het is weinigen gegeven: 75 jaar getrouwd zijn. Philip Keters en Noëlla Stevelinck prijzen zich dan ook gelukkig dat ze hun albasten huwelijksverjaardag mogen vieren.

Philip (97) en Noëlla (94) namen twee jaar geleden hun intrek in het woonzorgcentrum Sint-Monica in Oostende. Ze woonden afwisselend in Oostende en in Middelkerke, de gemeente waar zoon Georges bekend is als journalist.


Philip werd geboren in Stene-Conterdam, Noëlla is een Middelkerkse van geboorte. Ze leerden elkaar kennen in een Middelkerkse bioscoop, maar hun liefde werd overschaduwd door de oorlog. Philip moest als krijgsgevangene naar Duitsland, maar na zijn terugkeer in 1941 huwde het koppel in Middelkerke op 25 januari 1942. Ze woonden eerst in de Van Cailliestraat en daarna op de Zeedijk, later trokken ze naar Oostende. Philip werkte als draaier-werktuigkundige op de luchtmachtbasis van Koksijde. "Grote weelde kenden we niet, maar we hebben hard gewerkt en kwamen niets te kort", zegt Noëlla. Philip is nog kwiek voor zijn leeftijd. "Ik heb vroeger driemaal Parijs-Roubaix voor wielertoeristen gereden en ik trek nu nog iedere week naar de bridgebijeenkomsten in Oostende en Middelkerke, dat is mijn lang leven", lacht hij. Het koppel heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen. (BPM)

Hun trouwfoto in 1942.
Paul Bruneel Hun trouwfoto in 1942.