Paardenambachten, wijn en ambachtenmarkt: interessante Erfgoeddag in Middelkerke

Smid Johan Letten toont je zondag alles over paardenambachten
Benny Proot Smid Johan Letten toont je zondag alles over paardenambachten
De Middelkerkse erfgoeddienst heeft een interessant programma samengesteld voor de Vlaamse Erfgoeddag van komende zondag.

In Lettenhof, de (kinder)boerderij in Vaartdijk-Noord 65, kan je kennismaken met oude paardenambachten. Bij het verzorgen van een paard komt namelijk heel wat vakmanschap kijken. Twee docenten hoefsmid leren je alles over het beslaan van een paard. Kunstsmid Johan Letten vertelt dan weer over de dorpssmid en de smidse van vroeger en demonstreert enkele klassieke smeedtechnieken. Voor kinderen wordt een speeltuin ingericht. 

In samenwerking met de werkgroep Groenhagemolen, wijbouwer Eddy Durnez en naai- en wolgroep De Klosjes wordt de hele molensite in de Groenhagestraat voor één dag een ambachtenmarkt. Je ontdekt er hoe wijn wordt verbouwd, hoe manden en stoelen gevlochten worden en hoe je op een ambachtelijke manier wol spint, kleurt en vilt. Er staat een spinnewiel klaar om zelf eens te proberen, voor kinderen is er een apart spinnewiel. Bovendien treedt de maalderij van de molen in werking en glijden ambachtelijke broodjes uit de oven. De Erfgoeddag is gratis en voor iedereen toegankelijk tussen 10 en 18 uur. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.