Opa Lucien kijkt vanop de voetbalmuur mee

Nathaniël bij de voetbalmuur en het portret van Lucien.
Paul Bruneel Nathaniël bij de voetbalmuur en het portret van Lucien.
Lucien Devey overleed in 2009, maar dankzij zijn kleinzoon Nathaniël Devey blijft de herinnering aan hem levendig.

Nathaniël, die tearoom Rivièra uitbaat langs de Zeedijk 84 in Middelkerke, liet immers zijn grootvader Lucien schilderen op de voetbalmuur in zijn zaak. Het aanbrengen gebeurde niet door de eerste de beste, want Siegfried Vynck werd gevraagd om dit te doen.


"Ik ben zelf een grote voetballiefhebber en heb in mijn zaak achteraan een ruimte vrijgemaakt en er een groot scherm geplaatst", zegt Nathaniël Devey. "Wie het wil, kan daar de belangrijke voetbalmatchen volgen. Het witte scherm op een al even witte muur leek mij niets en ik heb er een groot stadion laten op schilderen en dat zorgt voor de nodige sfeer."

Hoegaarden

"Aan de ene kant van het stadion staat een gigantische voetbal afgebeeld en aan de andere kant een portret van mijn grootvader Lucien. Hij staat er werkelijk op zoals hij was. Mijn grootvader was net zoals ik ook een groet voetballiefhhebber en op die manier laat ik hem symbolisch dan, alle grote matchen meevolgen. Ik herinner me nog goed dat hij ook graag een Hoegaarden dronk voor de gezelligheid en daarom heeft hij ook een Hoegaarden bij zich. We zullen hem alleszins niet vergeten" besluit Nathaniël. Lucien Devey werd geboren in 1928 en overleed in 2009, hij was in Middelkerke een gekend en geliefd persoon. (BPM)