Mobilhomes mogen niet langer parkeren langs de zeedijk

Kampeerwagens mogen niet langer parkeren langs de kustweg tussen Middelkerke en Oostende
Gemeente Middelkerke Kampeerwagens mogen niet langer parkeren langs de kustweg tussen Middelkerke en Oostende
Voortaan is het niet langer toegestaan om je kampeerwagen te parkeren langs de zeedijk, tussen Cyriel De Grootelaan en de gemeentegrens met Oostende. Wie dat toch doet, riskeert een boete tot 58 euro. 

Het nieuwe parkeerreglement komt er op vraag van de lokale politiediensten. Kamperen op het openbaar domein is namelijk verboden en vaak is het moeilijk te achterhalen of er geparkeerd of gekampeerd wordt. Opgelet: ook parkeren om even de hond uit te laten of een uurtje op het strand te zitten, is dus niet toegestaan. Laden en lossen mag dan weer wel. Bovendien wil de gemeente voorkomen dat kampeerwagens parkeerplaatsen van gewone auto’s innemen. 

“We verwijzen houders van een mobilhome door naar onze lokale campings, waar ook alle voorzieningen aanwezig zijn”, zegt burgemeester Jean-Marie Dedecker. “We maken werk van een kampeerwagenparking op de site van het voormalige containerpark. Daar zullen we voorzien in vers water, elektriciteit en een septische put.” De gemeente wil in haar hinterland ook werk maken van meer parkeerplaatsen voor campers. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jacqueline Rousseau

  Het teken staat niet in de Highway Code dus niet geldig voor de rechtbank u bent een winnaar omdat het niet wordt erkend

 • Marc Rooman

  Een volledig parkeerverbod voor campers vind ik overdreven. Zeker op deze plaats waar niemand hinder of last van heeft. Indien men niet wil dat men er overnacht kon je dit wel oplossen door er een parkeerverbod in te voeren voor campers van 22.00u tot 8.00u.

 • ANTOON VANOUTRYVE

  Als astmapatiënt kun je ook gebruik maken van de vele campings, waar je bovenop nog alle accommodatie er bovenop hebt. De zorg van J. M. is er in de eerste plaats dat jij niet in de poep van... trapt terwijl je wil genieten van de gezonde zeelucht... dat zou op je adem werken... Als eigenaar van een mobielcar, in acht nemende, de kostprijs er van, zullen die paar € het verschil niet maken. Ook J. M. zal als burgemeester van Middelkerke, dit in overweging genomen hebben.

 • Harry Eightball

  Waar kan men dan gewoon parkeren om inkopen te doen of gewoon effe te stoppen zoals de auto's? Op camping ben je dan direct 20 € kwijt om een uurtje te staan, als er al plaats is! Pure discriminatie

 • Philippe Beernaert

  jm mijn respect voor u is plots weg ! je duwt campers op een onvoorziene afstand van de kust , kom jij de rolstoel duwen ??pech voor onze eigen mensen in de horeca en winkels dus , neem een voorbeeld aan frankrijk en nederland !! daar is een mindervalide persoon met zijn camper welkom aan het strand !!