Middelkerkse campings vallen in de prijzen: Zomerzon, De Lombarde en Kompas behalen label voor gastvrij onthaal

Chantal Vaes, Joke Soreyn, Tahnee Verlinden en Manuel Zedler kregen een label met hun camping.
Gemeente Middelkerke Chantal Vaes, Joke Soreyn, Tahnee Verlinden en Manuel Zedler kregen een label met hun camping.
Drie Middelkerkse campings hebben van Westtoer een prestigieus label gekregen dat hun gastvrijheid benadrukt. 

Westtoer organiseerde in het voorjaar een begeleidingstraject ‘Onthaal op kampeerbedrijven en vakantiecentra’. De Middelkerkse campings Zomerzon, De Lombarde en Kompas Westende namen samen met nog dertien andere campings en twee vakantiecentra aan de kust deel aan dit traject. Tijdens de opleiding werd dieper ingegaan op de inrichting van het onthaal, de informatie die beschikbaar is en hoe gasten het onthaal beleven. Alle deelnemers kregen een toeristisch infobord om de bezoeker duidelijk te maken dat ze op deze camping gastvrij onthaald worden. 

Zus en broer, Tahnee Verlinden en Manuel Zedler, baten samen camping Zomerzon uit in Lombardsijde. Ze verhuren dertig vakantiewoningen. “Het was voor ons ook heel interessant om informatie uit te wisselen onder de collega’s”, zegt Tahnee. “We zitten allemaal in dezelfde branche, maar komen veel te weinig in contact met elkaar. Ondertussen hebben we al het een en ander aangepakt in het interieur van ons onthaal.” 

Joke Soreyn baadt camping De Lombarde in Lombardsijde uit. Het is een autovrije, kindvriendelijke groene camping. Er zijn ruime kampeerplaatsen, kampeerhutten en vakantiewoningen. “We hebben in het interieur heel wat kleine dingen aangepast, wat de ruimte al veel aangenamer maakt voor de gasten. Maar tijdens het traject voelde ik mij vooral gesteund in mijn eigen ideeën”, voegt Joke eraan toe. 

Chantal Vaes van Kompas besluit. “We kregen tijdens het traject heel wat praktische informatie mee voor onze klanten. Wij gaven al heel wat aandacht aan het verschaffen van toeristische informatie, maar door onze uitstappen met de groep, ontdekten we nog heel wat extra. Ons verlanglijstje om het interieur aan te pakken is alleen maar gegroeid.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.