Middelkerke verwacht 12.000 wielerliefhebbers op Noordzeecross

Op de terreinen van het sportpark De Krokodiel wordt morgen vanaf 9.45 uur de oudste cyclocross van het land, de Noordzeecross gereden.

De cross is de laatste manche van de Superprestige en kan hierdoor ieder jaar rekenen op heel wat publieke belangstelling. Norbert Cicou, voorzitter van vzw Cyclocrosscomité Middelkerke, verwacht morgen 12.000 bezoekers. "Over het algemeen is het parcours hetzelfde, maar toch hebben we een aantal nieuwe hindernissen ingelast. Zo is er een steil heuveltje dat beklommen moet worden en dat zal op de duur wel doorwegen" zegt Cicou.


Schepen voor Sport Johnny Devey (Open Vld): "We willen ons profileren als wielergemeente en hebben daarom een pakket ingediend bij de BWB om een aantal kampioenschappen te organiseren, zowel in het veld als op de weg. Wat het veldrijden betreft, zijn wij kandidaat voor de organisatie van een Belgisch of Europees kampioenschap. Het Belgisch kampioenschap ligt al vast tot 2021, maar als er één wegvalt zijn wij kandidaat om over te nemen." (BPM)