Middelkerke neemt je hele gezin mee op ‘Expeditie Hinterland’

Het hinterland van Middelkerke heeft heel wat te bieden.
Benny Proot Het hinterland van Middelkerke heeft heel wat te bieden.
De brochure van ‘Expeditie Hinterland’ doet de mooiste plekjes van de Middelkerkse polders uit de doeken.

Het gemeentebestuur van Middelkerke kondigde eerder al aan zomeractiviteiten te spreiden over zijn hele grondgebied. In dat kader past de brochure. Expeditie Hinterland is een instapklaar en coronaproof activiteitenpakket dat je te voet, met de fiets of met de Vespa door het Middelkerkse hinterland loodst. 

Pauzeren kan in alle comfort bij de opgefriste picknickplekjes en extra schuilhutten dienen als welgekomen parasol of paraplu. “Ons hinterland is druk bezaaid met stopplaatsen om een ijsje te likken, een streekbiertje te drinken of een verse, zoete aardbei te snoepen. We zetten al die smulplekken op een handige overzichtskaart. Sommige handelaars voorzien in lekkere picknickarrangementen in het veld. Smoefelen met het zicht op grazende koeien, zeg maar”, licht schepen Tom Dedecker (Lijst Dedecker) toe.

LBB

Kinderen

Ook kleinere avonturiers kunnen zonder moeite op ‘Expeditie Hinterland’. “Er zijn toffe speelplekjes, zoals een houten apenparcours, petanqueterreinen of een blotevoetenpad. En tijdens de expeditie kom je zeker en vast Pol Demol of één van zijn vriendjes tegen in het gras. Deze mollen zijn kunstwerken van kunstenaar Rik Delrue uit Sint-Pieter-Kapelle. De mollenzoektocht kan je al wandelend of fietsend doen”, duiden projectverantwoordelijken Rosalie Verlinde en Anne-Laure Proot.

In het hinterland van Middelkerke staan (overdekte) rustplekjes om te genieten van de omgeving.
Luc Cassiman In het hinterland van Middelkerke staan (overdekte) rustplekjes om te genieten van de omgeving.

Naast de twee volwaardige badplaatsen is het Middelkerkse hinterland de moeite waard. “En daarom verdient het een prominente plek in ons toeristische aanbod”, stelt Dedecker. “Ons hinterland herbergt heel wat aantrekkelijke logies, zoals vakantiehoeves of knusse B&B’s. Het is de ideale uitvalsbasis voor wie een actieve gezinsvakantie én rust wil. Als je wil, sta je met de fiets in een wip aan het strand, maar evengoed kun je dankzij het veilige fietsnetwerk, de landelijke wegen en de prachtige plekjes het hele jaar door tot rust komen in de Middelkerkse polders.”

Haal je expeditiegids op aan de toerismebalie in Middelkerke of Westende of bekijk het volledige aanbod op www.middelkerke.be/expeditiehinterland.