Middelkerke krijgt in 2020 shop & go parkeerplaatsen, met Kortrijk als grote voorbeeld

Schepen van Mobiliteit Eddy Van Muysewinkel (LDD) en burgemeester Jean-Marie Dedecker (LDD) van Middelkerke, samen met schepen van Mobiliteit Axel Weydts (sp.a) en burgemeester Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester), bij de shop & go plaatsen op de Grote Markt in Kortrijk.
Henk Deleu Schepen van Mobiliteit Eddy Van Muysewinkel (LDD) en burgemeester Jean-Marie Dedecker (LDD) van Middelkerke, samen met schepen van Mobiliteit Axel Weydts (sp.a) en burgemeester Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester), bij de shop & go plaatsen op de Grote Markt in Kortrijk.
Kortrijk had zes jaar geleden een primeur beet, door als eerste stad in Europa shop & go plaatsen te lanceren. Dat zijn plaatsen waar je gratis maximum 30 minuten parkeert. Sensoren gaan na. Wie langer blijft staan, betaal 30 euro naheffing. Burgemeester Jean-Marie Dedecker (LDD) bracht vrijdagmorgen een bezoek aan Kortrijk. Want hij wil vanaf 2020 gefaseerd ook een systeem van shop & go in Middelkerke uitrollen. Er wordt gedacht aan een nog te bepalen aantal shop & go parkeerplaatsen in de Leopoldlaan, Distellaan, Meeuwenlaan, Kerkstraat en Paul de Smet de Naeyerstraat.

“De parkeerplaatsen zijn er vooral tijdens de zomer overbelast”, zegt Jean-Marie Dedecker. “Zo zijn er veel tweedeverblijvers die er hun auto veertien dagen laten staan. Dat is de dood van handelaars. Er moet meer rotatie zijn. Het installeren van shop & go is vrij goedkoop. Het kost 600 euro per parkeerplaats met sensor”, aldus Jean-Marie Dedecker. Die nu eerst de resultaten van een onderzoek van mobiliteitsexpert Mint uit Mechelen afwacht. Mint bekijkt wat er allemaal beter kan in Middelkerke, ook op het vlak van parkeerbeleid. De resultaten worden binnen een maand verwacht. Shop & go geldt in Kortrijk van maandag tot en met zaterdag, van 9 tot 19 uur. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Geert Grossen

    Denk ook eens aan de dienstverlening! Thuiszorg, loodgieters,elektriciens, schrijnwerkers,enz hebben ook recht om te parkeren en dit langer dan 30 minuten .

  • Thérèse Buyens

    Ook even aandacht schenken aan de plaats van de parkeerautomaat ter hoogte van de Gentstraat in Middelkerke.Vanaf het einde van de straat ter hoogte van de Koninginnelaan onmogelijk van een automaat te zien staan....

  • gerrit delanghe

    Ik hoop dat ze de ongelijkheid van vaste bewoners in de toeristische zone aanpakken. We hebben net als andere bewoners recht op een vrije parkeerplaats. Nu kunnen we betalen of ophoepelen en zoeken naar plaats . Er zijn voorstellen afgegeven maar nog niks gehoord