Man riskeert 4 jaar cel in beroep voor gewapende overvallen

Het Gentse hof van beroep.
Wannes Nimmegeers Het Gentse hof van beroep.
Een man uit Westende, A.Z., riskeert in het Gentse hof van beroep een celstraf van vier jaar voor verschillende diefstallen en gewapende overvallen in de regio. De man pleegde onder andere een gewapende overval in een grootwarenhuis in Nieuwpoort. 

De man pleegde de feiten terwijl hij onder voorwaarden stond bij een andere zaak. Zijn advocaat vroeg in het hof toch een straf met voorwaarden. “Mijn cliënt betwiste de feiten niet, hij heeft spontaan bekend”, pleitte zijn advocaat. “Hij zat thuis en had het gevoel van onstabiliteit. Hij wou zijn financiële situatie onder controle krijgen. Wat doet hij? Hij begint te drinken en beslist om naar de winkel te gaan om drank te halen. Op weg ernaartoe beslist hij om de kassa in de winkel leeg te roven, om dat gevoel te stoppen. Hij twijfelt lang in de winkel maar trekt toch een vals wapen uit zijn rugzak en steelt het geld. Een week later is het hetzelfde scenario.” 

Volgens zijn advocaat heeft de man een verslavingsproblematiek, “Hij is altijd onder invloed van drank tijdens de feiten en heeft ook een zware gokverslaving.” De procureur-generaal in beroep zag het anders, “Hij minimaliseert nog altijd de feiten. Hij had iets kunnen doen aan zijn problemen, maar deed het niet”, aldus de procureur-generaal die vier jaar cel vorderde. Z. vroeg ik het hof een nieuwe kans, “Het spijt me.” Uitspraak op 21 juni
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.