Man die vrouw neerstak met keukenmes eindelijk voor assisen

In dit huis stak Danny Tack zijn vriendin neer met een mes.
Foto JVK In dit huis stak Danny Tack zijn vriendin neer met een mes.
Bijna vier jaar nadat hij zijn partner Suzanne Timmermans (46) doodstak, verschijnt Danny Tack (47) voor het hof van assisen. In de nacht van 11 op 12 mei 2011 bracht de man die in Halle geboren is zijn vriendin in hun appartement in Westende zes messteken toe. Hij riskeert er 30 jaar cel voor.

Waarom het bijna vier jaar duurde voor de zaak voor een volksjury gepleit wordt, is niet duidelijk. Al vanaf dag één zijn de feiten bekend.


Op 12 mei 2011 om 00.12 uur belde Danny Tack zelf vanuit hun appartement in de Oorlogsinvalidenlaan in Westende naar de politie. "Ik heb mijn vriendin neergestoken, kom maar", zei hij. De politie wist meteen waar ze moesten zijn. Het koppel woonde sinds 2004 in Westende. De politie moest in die zeven jaar al 40 keer tussenbeide komen bij ruzies. De oorzaak was telkens alcohol. Ook op 11 mei was het weer zover. "Suzanne was me opnieuw aan het pesten en had mijn gsm verstopt", verklaarde Tack. "Ze morste ook bier en gooide eten weg. Toen ik terugkwam van een toiletbezoek, zat ze voor mij in de zetel met een groot mes. Ik legde het mes terug, maar ze nam het opnieuw vast. 'Jij bent de baas niet, ik doe wat ik wil', zei ze. Daarop nam ik zelf ook een mes. Toen zij op de poef zat en ik op een meter voor haar stond, stak ze mij opeens en reageerde ik door ook te steken."

Zelfverdediging

De werkloze herinnerde zich niet goed meer wat er daarna gebeurde. Hij bleef lange tijd volhouden dat hij maar eenmaal stak, maar de wetsdokter stelde liefst zes messteken vast. Tack bleef er echter altijd bij dat het om wettelijke zelfverdediging ging. Het proces start vrijdag met het voorlezen van de akte van beschuldiging en het verhoor van Danny Tack. Hij wordt bijgestaan door meesters Kris Luyckx en Erica Clauwaerts. De belangen van de ouders van Suzanne Timmermans worden verdedigd door advocaten Saskia Kerkhofs en Tom Bauwens. Een uitspraak is er vermoedelijk op donderdag 19 maart. (JHM)