Landbouwersdochter (16) valt in aardappelmachine, brandweer kan haar op tijd redden

Het meisje viel in de laadbak van de aardappelmachine en raakte volledig bedolven met aardappelen.
Bart Boterman Het meisje viel in de laadbak van de aardappelmachine en raakte volledig bedolven met aardappelen.
Een 16-jarig meisje is deze namiddag aan veel erger ontsnapt nadat ze in de laadbak van een aardappelmachine terechtkwam en volledig bedolven raakte onder aardappelen. Het incident gebeurde iets voor 16 uur op een veld in de Schuddebeurzeweg in Westende bij Middelkerke.

Het meisje, landbouwersdochter, was iets voor 16 uur samen met haar ouders aardappelen aan het rooien. Ze stond bovenop de aardappelmachine, om de bladeren van de aardappelplanten van de loopband te gooien tijdens het rooien. “Plots viel ze echter in de laadbak. Het meisje raakte volledig bedolven onder de aardappelen. Haar ouders belden onmiddellijk de hulpdiensten en waren enorm geschrokken”, zegt commissaris Frank Delva van de lokale politie Middelkerke. 

Politie, brandweer, ziekenwagen en mug snelden ter plaatse. “De brandweer slaagde erin om de aardappelen manueel van rond het meisje te verwijderen. Ze werd uit de laadbak gehaald en kreeg  zuurstof toegediend in de ziekenwagen. Uiteindelijk kwam het meisje snel bij haar positieven en bleek ze enkel lichte verwondingen te hebben opgelopen. Maar dit had natuurlijk veel erger kunnen zijn”, zegt de commissaris.

Het meisje werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere controle, maar zal allicht het ziekenhuis snel kunnen verlaten. De politie stuurt nog slachtofferhulp langs gezien het gezin enorm geschrokken was. 
23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Els Theunynck

  Welk zever is dat hier weer allemaal!! Gelukkig is alles goed afgelopen voor dat meisje, risico's bestaan er in elk van. Altijd met die commentaren het erger maken of dat het al is. Jonge gasten hebben daar deugd van om eens goed en zwaar werk te doen! Ze leren dan eens respect te hebben voor hun medemens.

 • Robby Van Herrewegen

  Sandra, Ik werk in een fabriek en er worden via interims ook jobstudenten gebruikt dus wij zien meer dan genoeg 16jarigen verschijnen en zo is dat in veel fabrieken

 • Erwin Vandriessche

  Waarom moet er iemand bij staan bij zo'n moderne machine? Zo'n machine kan toch zelf via allerlei techniek dit perfect zelf doen! In de patatten vallen lijkt voor sommige hier een leuke uitdrukking, doch denk als je het zelf meemaakt er wel anders over denkt!

 • Gavrie Willemsen

  Hè Sandra, de meeste zelfstandigen staan volop mee aan het roer. Denk jij echt dat die hun luie zetel zitten? Jij hebt echt een verkeerde gedacht van de hardwerkende Zekfstandige. Ik ben al 20 jaar zelfstandige, ik ben elke ochtend samen met onze jongens op het bedrijf. Die opmerking was een slag in het gezicht van elke hardwerkende zekfstandige...

 • DIRK VAN DESSEL

  Oef, die haar engelbewaarder zat niet op de WC maar stond aleert aan haar zijde.