Kindje van amper twee weken oud gereanimeerd op strand

Archieffoto. De mughelikopter op het strand van Westende.
Frank Eeckhout Archieffoto. De mughelikopter op het strand van Westende.
Op het strand van Westende is vrijdagmiddag een kindje van amper twee weken oud gered van de dood. Het kindje stopte met ademen en de vader rende in paniek naar de strandredders. Het kindje werd ter plaatse gereanimeerd en met de mughelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Het incident gebeurde vrijdag rond 14.30 uur ter hoogte van de Arendlaan in Westende-Bad. De hoofdredder van Middelkerke laat de communicatie over aan burgemeester Jean-Marie Dedecker (LDD). “De papa liep met het kindje in de armen langs de waterlijn toen het plots stopte met ademen. De concrete oorzaak is niet bekend. De vader rende meteen naar de strandredders met zijn kindje. Er is meteen een beademing en reanimatie uitgevoerd, waarop het kindje opnieuw begon te ademen en huilen. Daarna is ook de mama erbij gekomen”, aldus de burgemeester. Het ging om toeristen uit het Waals-Brabantse Bevekom.

De MUG-helikopter was intussen geland op het strand. Dat zorgde meteen voor heel wat kijklustigen. “De artsen van de MUG hebben het kindje nog pijnprikkels gegeven om het vervolgens naar het ziekenhuis over te vliegen. De mama en papa zijn meteen naar het ziekenhuis vertrokken”, aldus Dedecker. Intussen zou het kindje aan de beterhand zijn, maar is verdere observatie nog nodig.
44 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Leen Keldermans

  Wat veel domme mensen hier...een baby hebben is dus een straf en moet je maar binnen blijven zitten...uit welk tijdperk komen jullie? Waarschijnlijk allemaal reacties van 65plussers die aan de haard zaten vroeger en geen leven hadden buitenshuis. Het moet jou maar overkomen...top van de snelle reactie van de redders

 • Alida Roossien

  Misschien was het wel een mislukte wiegendood heeft mijn zoon ook gehad gebeurt ineens ook beademing gehad en pijnprikkels en is toen ook weer terug gekomen heeft niks met buiten te maken

 • Sylvia Francois

  Wat voor zever lees ik hier dat je een pasgeboren baby moet binnen houden, mijn jongste was nog niet 1 dag oud toen we onze oudste in putje winter van school gingen halen, in Scandinavië laten ze baby's zelfs buiten slapen in de crèche dus bij 20graden langs de kust lopen lijkt me niets abnormaal aan ...

 • Els Schrynemakers

  Schandalig dat er nu in deze tijd nog mensen zeggen om met uw kinderen zo lang mogelijk binnen te blijven. En zeker als het weer het toelaat. Die dag, geen hittegolf. 22 graden, ideaal om buiten te komen. Dus het is die man zijn volste recht om dan een wandeling met zijn baby te maken. Vader heeft goed gereageerd en hulpdiensten hebben hun werk goed gedaan. Kon evengoed thuis gebeurd zijn. Mijn zoontje was 7 dagen oud als ik ging wandelen. En is nu 3,5jaar.

 • Rosa Cockx

  Mij werd verteld dat we de eerste maand met de baby niet buiten mochten. Tijden veranderen maar de wijsheid van vroeger was misschien toch niet zo slecht. Goed dat de hulpdiensten zo snel konden helpen. Veel steun aan de ouders.