Kind (3) aangereden door kusttram bij oversteken van zebrapad

Het ongeval gebeurde aan het zebrapad aan de halte Westende-Bad.
Benny Proot Het ongeval gebeurde aan het zebrapad aan de halte Westende-Bad.
In Westende-Bad is maandagmorgen rond 9 uur een meisje van 3 uit Charleroi aangereden door de kusttram. Dat bevestigt de lokale politie. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het ongeval gebeurde aan een zebrapad aan de tramhalte Westende-Bad, in de Henri Jasparlaan. Volgens Sonja Loos van De Lijn ging de tramchauffeur vol in de remmen toen het kind plots tevoorschijn kwam van achter een vuilniskar en het zebrapad over liep. Ze was in het bijzijn van haar moeder. “Hoewel onze chauffeur de remmen volledig indrukte, werd het kind alsnog aangereden. Gelukkig is het niet onder de tram terechtgekomen. Dat was nóg dramatischer afgelopen”, aldus Sonja Loos.

Het kind zou gewond zijn geraakt aan het hoofd. De situatie leek ernstig en ook de MUG kwam ter plaatse. Volgens de lokale politie Middelkerke zou het kind uiteindelijk lichte verwondingen hebben opgelopen als gevolg van de aanrijding. Het tramverkeer ondervond al bij al beperkte hinder, al diende de chauffeur wel vervangen te worden. De man was erg aangedaan door het ongeval.

Tram altijd voorrang

Volgens de wegcode heeft een tram overigens altijd voorrang, zelfs ten aanzien van voetgangers aan een zebrapad. De enige uitzondering daarop komt voor bij de aanwezigheid van verkeerslichten of een politieman die het verkeer regelt.

Het ongeval gebeurde bij de tramhalte Westende-Bad.
Benny Proot Het ongeval gebeurde bij de tramhalte Westende-Bad.