Kerk Sint-Pieters-Kapelle wordt opengesteld om te studeren

De kerk van Sint-Pieters-Kapelle
Benny Proot De kerk van Sint-Pieters-Kapelle
Het gemeentebestuur stelt tijdens de blokperiode de kerk van Sint-Pieters-Kapelle terug open voor studenten onder de noemer ‘Blokkerk’. 

Studenten die snel afgeleid zijn, of beter in groep blokken, kunnen in de koele, rustgevende kerk de nodige portie blokgenot krijgen. Het gemeentebestuur voorziet in een plek om te blokken en de noodzakelijke wifi. Vorig jaar was de actie een groot succes en studeerden dagelijks een tiental studenten in de kerk.

De kerk is elke dag open van 15 mei tot 30 juni van 08 tot 20 uur, zowel op zon- als feestdagen. Op woensdag gaat de kerk pas open om 13 uur. Inwoners van Sint-Pieters-Kapelle kunnen altijd de studenten steunen met een hapje of een drankje. Wie een teveel aan soep, wafels of pannenkoeken gemaakt heeft, kan die altijd naar de kerk brengen. “Een student is immers een hongerig iemand. Of het de examenresultaten zal beïnvloeden is niet geweten”, knipoogt het gemeentebestuur. 

Dit initiatief komt er door Dorp inZicht Sint-Pieters-Kapelle en het gemeentebestuur van Middelkerke.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.