Hitte eist slachtoffer: vrouw (66) overleden op camping in Middelkerke

De chalet waar het slachtoffer jaarlijks het zomerseizoen doorbracht. De vrouw stierf donderdag in een stoel voor de chalet.
Bart Boterman De chalet waar het slachtoffer jaarlijks het zomerseizoen doorbracht. De vrouw stierf donderdag in een stoel voor de chalet.
De extreme hitte heeft donderdag een slachtoffer gemaakt op camping Marva I in Middelkerke. Een 66-jarige vrouw uit Waterloo liet er rond 17 uur het leven toen ze onwel werd in de zon, bevestigt de politie.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.

De vrouw zat voor haar caravan in een tuinstoel, in volle zon. “Plots zag de buurvrouw dat het slachtoffer onwel werd, waarop ze de hulpdiensten belde. Die zijn onmiddellijk ter plaatse gereden en mugartsen ondernamen meerdere pogingen om haar te reanimeren. Dat heeft jammerlijk niet mogen baten. De vrouw is ter plaatse overleden aan de gevolgen van de hitte”, zegt commissaris Frank Delva van de lokale politie Middelkerke. Het slachtoffer bracht het zomerseizoen door op camping Marva I in de Duinenweg in Middelkerke.

De brandweer heeft ook nog een CO-meting uitgevoerd in de caravan, maar die bleek negatief. Het overlijden zorgde voor enig oproer op de camping. Daarna is de begrafenisondernemer het lichaam van slachtoffer komen ophalen. 
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rainier Combris

  ocharme dat mens! En zoals Erwin zegt: wij zijn niet gemaakt om zulke zotte temperaturen te moeten ondergaan. Ik blijf alvast in de schaduw! Morgen zou het beter moeten zijn. Hopelijk toch!

 • Pier Langemans

  Binnen zitten ! airco aan !!! Water drinken !!!

 • Sammy Vanneste

  Waarom hebben de mensen op de camping , niet gereageerd toen ze die vrouw zagen zitten ???? nog maar een bewijs ieder voor zich , jammer..........

 • marie-claire de bosscher

  wat speelt toch in het hoofd van mensen die met zulke temperaturen in de zon gaan zitten of liggen.... ben niet buiten geweest, douche en voor de ventilator zitten, zo min mogelijk bewegen; van zodra ik rondliep werd ik misselijk.... ik ben wel hartpatiënt en voel dat ik er last van heb, kan ook niet meer in de sauna, heb geen lucht meer.

 • ann Van Damme

  Lekker in de schaduw van een grote boom: geen betere plaats te bedenken tijdens een hittegolf als je geen airco hebt. Hun verdamping zorgt voor een koelere temperatuur dan een parasolleke.