Federaal Voedselagentschap geeft keukens van Welzijnshuis topscore van 99 op 100

-
Thinkstock -
De keukens van het Welzijnshuis van Middelkerke kregen een bijzonder hoge score van 99 procent en daarbij ook het strenge ‘Smiley’–certificaat. Dat werd toegekend door het Federaal Voedselagentschap FAVV. 

“Dit is een bewijs dat de keukens veilige, kwalitatieve maaltijden aflevert”, zegt bevoegd schepen Dirk Gilliaert (CD&V). “Het kwaliteitslabel toont aan dat de keukens van het woonzorgcentrum en het Welzijnshuis voldoen aan de strenge voorwaarden die het Federaal Voedselagentschap vooropstelt in het kader van voedselveiligheid. Het biedt de garantie dat de bereide maaltijden optimaal zijn, maar ook lekker en gezond.” Dagelijkse bereidt het Welzijnshuis honderd maaltijden voor het woonzorgcentrum, 180 maaltijden voor het wijkrestaurant en nog eens 120 maaltijden voor de dienst maaltijden-aan-huis met gegarandeerde voedselveiligheid en kwaliteit. “We zijn ontzettend trots op deze score en bedanken dan ook alle keukenpersoneel en verantwoordelijken voor hun inzet”, glundert Gilliaert. “Ondertussen streeft het Welzijnshuis naar een nog hogere kwaliteit door betere detectie van allergenen en nauwkeurige traceerbaarheid van verwerkte producten.” Rest de vraag: waar ging dat ene procentje verloren? Dat zou te maken hebben met een zeer licht beschadigde deurlijst. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.