Euro Shop voor rechter door verkoop van namaakspullen

Het filiaal van Euro Shop in Veldegem.
Benny Proot Het filiaal van Euro Shop in Veldegem.
Winkelketen Euro Shop moet zich voor de rechtbank verantwoorden voor de verkoop van namaakspullen. Het gaat onder meer gepatenteerde Eames-stoelen en auto-accessoires. Euro Shop is eigendom van de familie Kerckhof, die op plaats 62 bekleedt op de website derijkstebelgen.be. De rechtszaak in Veurne werd meteen uitgesteld naar 7 februari. 

De namaak kwam aan het licht door controles van de FOD Economie in filialen in Middelkerke en Veldegem. De inspecteurs stootten onder meer op nagemaakte prullaria van bekende automerken zoals stickers, emblemen voor velgen, sleutelhangers en autotapijten. In alle filialen samen (Kortrijk, Roeselare, Maldegem, Doornik, Sint-Niklaas, Veldegem en Middelkerke) gaat het om honderdduizenden stuks. Daarnaast bleken er ook fake designerstoelen van Eames te koop. 

Zowel zaakvoerder Daniël Kerckhof (82), de Euro-Shop filialen en de moedermaatschappij ESBELD zijn gedagvaard voor de Veurnse rechtbank. Ook de leverancier van de autotapijten, een man uit Meulebeke, moest zich verantwoorden. De zaak kwam vrijdag voor de correctionele rechter maar werd naar 7 februari uitgesteld door conclusietermijnen. Voorlopig stelden geen enkel nagemaakt merk zich burgerlijke partij. 

Groot vermogen

De familie Kerckhof stichtte Euro Shop in 1965, met Daniël Kerckhof als boegbeeld. Daarnaast heeft de firma een enorm patrimonium aan vastgoed, waaronder 200 winkelcomplexen in heel België. Volgens derijkstebelgen.be wordt het vermogen geschat op 353 miljoen euro, goed voor een 62ste plaats in de lijst van de rijkste belgen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Roger Cooks

    De zaak wordt 3 maanden uitgesteld... Als men tot de rijksten van 't land behoort, dan zullen de vrienden bij het "gerecht" er wel voor zorgen dat men voldoende tijd krijgt om alle bezwarende elementen te laten verdwijnen.