Eerste steen nieuw schoolgebouw in Westendelaan gelegd

De eerste steen van het nieuwe schoolgebouw in de Westendelaan is gelegd
Luc Cassiman De eerste steen van het nieuwe schoolgebouw in de Westendelaan is gelegd
In de Westendelaan werd de eerste steen gelegd van een nieuw schoolgebouw voor scholen Rietzang en Ter Strepe. Behalve een nieuw schoolgebouw krijgt de site ook residenties. 

Rietzang en Ter Strepe zijn een leer- en leefschool voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften. Ook kinderen met een diagnose van autisme, lichte verstandelijke ontwikkelingsvertraging of emotionele problemen  kunnen er terecht. De scholen wil leerlingen klaarstomen voor de gewone arbeidsmarkt met onder andere de opleidingen tot bakkersgast, grootkeukenmedewerker, onderhoudassistent en tuinbouwarbeider. Er wordt ook duaal leren aangeboden. 

De eerste steen van het nieuwe schoolgebouw in de Westendelaan is gelegd
Luc Cassiman De eerste steen van het nieuwe schoolgebouw in de Westendelaan is gelegd

Maar het huidige schoolgebouw in de Westendelaan - vroeger een ziekenhuis - dateert uit 1924, is sterk verouderd en beantwoordt helemaal niet meer aan de hedendaagse normen. De vzw Kaboog, die het buitengewoon onderwijs in Middelkerke mee organiseert en eigenaar is van de gronden, moest dus op zoek gaan naar een oplossing . Een renovatie zou te duur zijn - zelfs met subsidies - waardoor De Kaboog uitkwam op een publiek-private samenwerking: een deel van de site wordt ontwikkeld door de privésector, de opbrengsten daarvan worden in een nieuw schoolgebouw gestopt zonder subsidies van de overheid. Dat nieuws kon je in januari al lezen. Nu werd ook de eerste steen gelegd. 

De eerste steen van het nieuwe schoolgebouw in de Westendelaan is gelegd
TVA De eerste steen van het nieuwe schoolgebouw in de Westendelaan is gelegd

Het project krijgt de naam Eymard mee, naar de stichter van het voormalige sanatorium. Achteraan, aansluitend op de Vermeylenlaan, komen twee gebouwen van in totaal 41 appartementen en een ondergrondse parking. Als het nieuwe schoolgebouw er staat, wordt het oude afgebroken en komen 73 appartementen in de plaats. Het project kost 30 miljoen euro, waarvan het schoolgebouw een vijfde kost. De werken gaan van start op 1 juli en zullen achttien maanden duren. Verwacht wordt dat de leerlingen op 1 januari 2021 hun intrek kunnen nemen in het nieuwe schoolcomplex.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Xena De Grande

    We zijn blij dat we met trots die eerste steen legging hebben mogen doen