Eerste Plantgoed- en biomarkt bij Groenhagemolen kent groot succes met honderden bezoekers

De organisatoren en medewerkers van Velt en De Wiek
TVA De organisatoren en medewerkers van Velt en De Wiek
De Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren, kortweg Velt, en buurtvereniging De Wiek organiseerden voor een eerste keer samen een Plantgoedmarkt én biomarkt. Meer dan vierhonderd bezoekers vonden de weg naar de Groenhagemolen. 

De Plantgoedmarkt vindt normaal gezien elk jaar plaats bij de kinderboerderij in Oostduinkerke. Maar dit jaar moesten de organisatoren uitwijken naar de Groenhagemolen in Leffinge. Omdat het evenement netjes samenviel met de tweewekelijkse biomarkt op de site, konden Velt en De Wiek rekenen op een zeer ruime belangstelling. “Enerzijds zet de markt de korte keten, biologische en ecologische producten centraal. Klanten kunnen bij de molen elke eerste en derde zondag van de maan zuivel, groenten en fruit en zelfs schoonheidsproducten kopen”, vertelt Maria Boydens van De Wiek. “Je kan hier zelfs bloem kopen dat een molenaar ter plaatse bereidt. Anderzijds kan je tijdens de jaarlijkse Plantgoedmarkt allerlei bloemen, planten en stekjes kopen. We blikken terug op een zeer gesmaakte editie met minstens vierhonderd bezoekers.” Wie wou genieten van het mooie weer, kon plaatsnemen aan een van de vele tafeltjes, nippen van het streekbier Dunekeun of smullen van lekkere taartjes. Het leuke marktevenement is een goeie opwarmer voor Groenhagekermis op zondag 5 mei. Ook hier staat de korte keten centraal met lekkere streekproducten, een fanfare, barbecue en toneelstuk. Diezelfde dag is er het culinair festival Tastoe in Westende, maar het gemeentebestuur last een pendelbusje in tussen beide evenementen. Alle info: www.dewiekleffinge.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.