Eerste belle-époque-evenement valt in de smaak: Carrousel krijgt vervolg

Belle epoque feesten Westende
Benny Proot Belle epoque feesten Westende
Ter vervanging van het Visweekend is voor de eerste keer ‘Carrousel’ georganiseerd, een feest dat de jaren twintig en belle époque terug tot leven moest brengen. “De weergoden waren ons niet altijd gunstig gezind, maar de sfeer zat wel goed", blikt schepen Tom Dedecker (Lijst Dedecker) terug. 

Na zowat 35 jaar werd de organisatie van het Visweekend stopgezet en koos het gemeentebestuur voor een nieuw evenement met Carrousel. Met muziekgroepjes, draaiorgels, accordeonisten, oldtimers en - natuurlijk - een carrousel of draaimolen werd de sfeer van de belle époqueperiode opnieuw opgehaald. “We mogen terugblikken op een geslaagde eerste editie, al hadden we het weer niet mee”, vertelt Dedecker. “Zo moesten we de brocantemarkt op de Koning Ridderijk afgelasten door de veel te sterke wind. Ook in de zijstraten speelde de wind ons wat parten. Op zondag was het weer stukken beter en was het genieten geblazen met onder meer een modeshow en leuke potje retrotennis. Qua sfeer en invulling zat het evenement alvast heel goed. Zo liepen er heel wat mensen verkleed rond. Het vroegere Visweekend had uitstraling verloren en weinig handelaars namen nog aan dat evenement deel. Voor Carrousel was het enthousiasme alvast groot en we zijn dan ook vastberaden om hier de komende jaren op voort te bouwen." 

Benny Proot
Benny Proot
Benny Proot1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Didi Bellens

    Denk niet dat dit zoveel volk heeft mee gebracht. Voor mij is éénmaal genoeg. Dit kunnen ze niet jaarlijks houden. Ben er ook geweest en was niet veel vets.