Duo riskeert dertig maanden cel voor geweld om gestolen 25.000 euro

Illustratiebeeld.
Thinckstock Illustratiebeeld.
Een 41-jarige vrouw uit Westende en een 34-jarige man uit Koksijde riskeren 30 maanden effectieve gevangenisstraf voor ernstige slagen en verwondingen aan iemand die 25.000 euro zou gestolen hebben in Westende. Het slachtoffer liep bij een val van de trap een dubbele schedelbreuk op.

De feiten gaan terug tot 27 juli 2016. Sabrina R. was ervan overtuigd dat D.L. tijdens schilderwerken 25.000 euro gestolen had uit de woning van haar moeder. Met een smoesje werd de man die bewuste dag naar haar woning boven een café in Westende gelokt. Ze deed de voordeur onmiddellijk op slot, waarna Christophe H. volgens het Openbaar Ministerie onmiddellijk aanviel met een stroomstootwapen. Het slachtoffer kreeg ook rake klappen en schoppen te verwerken. Toen L. kon wegvluchten, donderde hij van de trap. Het blijft onduidelijk of een van de beklaagden hem geduwd heeft. 

Brievenbus

De zaak kwam ook op een merkwaardige manier aan het licht. Na de geweldplegingen vertelde het slachtoffer dat hij de resterende 22.000 euro van het gestolen geld in de brievenbus van een vriendin verstopt had. Toen dat bleek te kloppen, liet Sabrina R. aan de politie weten dat ze de som terug had. De bal ging aan het rollen toen de politie ter plaatse de verwondingen bij het slachtoffer opmerkte. De burgerlijke partij benadrukte de ernstige gevolgen voor het slachtoffer. D.L. ondervindt nog steeds hinder van de zware letsels die hij bij de val opliep. Daarom vorderde zijn advocaat een voorlopige schadevergoeding van 5.000 euro en de aanstelling van een deskundige. Volgens haar advocaat wilde Sabrina R. alleen maar het spaargeld van haar moeder recupereren. “Ze ontkent de slagen niet, maar de schedelbreuken en dergelijke zijn veroorzaakt door de val”, aldus meester Kris Vincke. De verdediging stelde een straf met uitstel voor. Christophe H. vroeg zelfs de vrijspraak. Nochtans bekende hij aan de onderzoeksrechter dat hij een taser gebruikte, maar deed dat naar eigen zeggen enkel om R. te beschermen én geen klappen uitdeelde. Uitspraak op 4 december.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Yves Cordy

    ik vraag mij af of de politie even snel had opgetreden indien Sabrina gewoon aangifte van diefstal was gaan doen. Ik kan er van meepraten. Dat is meestal niet hun prioriteit en als ze al eens iets doen, dan komt de dader er vaak met hulp van een gladde advokaat zonder meer van af!

  • Yves Cordy

    Even samenvatten. Het "slachtoffer" zou dus "de resterende 22.000€ in de brievenbus van een vriendin" gestopt hebben. We mogen er dus van uitgaan dat hij inderdaad die 25.000€ had gestolen. De reactie van Sabrina en Christophe was er effectief ietwat over. Ik kan hen echter geen stenen smijten. Als je een criminele loopbaan wenst te omarmen (zoals bvb. diefstal) dan moet je de risicos van het vak erbij nemen en niet bij de politie gaan bleiten.