Dronken fietser rijdt langs verkeerde kant rotonde op

De rotonde in de Meeuwenlaan.
Google Street View De rotonde in de Meeuwenlaan.
Een 60-jarige man uit Westende hangt in de Brugse rechtbank een effectieve celstraf van één maand boven het hoofd voor weerspannigheid tegenover de politie. D.D. reed vorig jaar in dronken toestand langs de verkeerde kant een rotonde op, maar liet zich niet zomaar oppakken.

Een politiepatrouille zag de man op 8 november vorig jaar vreemde toeren uithalen langs de Meeuwenlaan in Westende. Toen D.D. met zijn fiets in de tegenovergestelde richting een rotonde opdraaide, besloten de agenten in te grijpen. De fietser liet zich echter niet doen en schold de politie de huid vol. Volgens het openbaar ministerie wilden de agenten hem bestuurlijk aanhouden, maar gedroeg de Westendenaar zich daarbij bijzonder weerspannig. De man kwam maandagmorgen niet opdagen voor zijn proces. Er hangt hem bij verstek één maand cel en een geldboete boven het hoofd. Uitspraak op 7 oktober.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • paul walravens

    Nuchtere fietsers doen juist hetzelfde !