Dag na begrafenis van Gilbert (80) overlijdt nu ook zijn tweelingbroer Etienne

Etienne Renty
rv Etienne Renty
Amper één dag na het overlijden van Gilbert Renty is nu ook zijn tweelingsbroer Etienne overleden. Ze waren samen erg actief in het lokale verenigingsleven en sterkhouders bij lokale voetbaltrots DAVO Westende. 

Het onverwachte overlijden van Gilbert Renty op 20 april deed Westende met verstomming slaan. Afgelopen zaterdag werd hij ten grave gedragen. Maar een dag later, zondag, overleed ook zijn tweelingbroer Etienne. Ze waren allebei geboren op 3 januari 1939 en meer dan gewoon broers. Ze woonden zelfs rechtover elkaar en gingen zowat dagelijks bij elkaar op de koffie. Zowel Gilbert als Etienne waren stuwende kracht en erg actief bij voetbalclub DAVO Westende, Okra en de lokale vereniging van palingvissers. Ook het overlijden van Etienne kwam vrij onverwacht, ook al verbleef hij in het ziekenhuis na een slechte val. De begrafenisplechtigheid van Etienne Renty vindt zaterdag om 10 uur plaats in de Sint-Laurentiuskerk in Westende - ook van Gilbert werd hier afscheid genomen. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Juliette Francois

    Mooi en hartverscheurend. Voor altijd samen. Veel sterkte en kracht, Wim Offermans.

  • Wim Offermans

    Hartpijn, niet te onderschatten, mijn broer overleed plots vorige week, de pijn, adem afgesneden tijdens de eerste uren en de pijn achteraf, daar gaat een mens aan dood.