Burgemeester Dedecker: “Deze zomer geen draconische maatregelen op het Middelkerkse strand”

Badgasten op het strand van Middelkerke, enkele dagen geleden.
Benny Proot Badgasten op het strand van Middelkerke, enkele dagen geleden.
Het schepencollege van Middelkerke heeft - zo goed als - een strandplan voor komende zomer klaar. Voor zover er van een heus plan sprake kan zijn, want de maatregelen lijken vrij beperkt.

“We doen niet mee aan de wedloop van allerlei strandplannen", steekt burgemeester Jean-Marie Dedecker van wal. We gebruiken ons gezond verstand. We wachten nog heel even af wat de Nationale Veiligheidsjunta woensdag zal verkondigen. Maar hoe dan ook nemen wij geen draconische maatregelen. We voorzien in een lasersysteem om strandgasten te tellen en zullen ook tellingen uitvoeren langs de invalswegen.” 

We wachten nog heel even af wat de Nationale Veiligheidsjunta woensdag zal verkondigen

Burgemeester Jean-Marie Dedecker

“Het volledige strand van Middelkerke - van het nieuwe hondenstrand in Lombardsijde tot in de hoofdgemeente - kan 60.000 bezoekers aan. Nu, dat cijfers werd nog nooit behaald, hoor. In hoogste nood zullen we ook een staplijn op de zeedijk aanbrengen. Feit is dat de bezoekers helemaal niks zullen merken van onze maatregelen. Hoe dan ook, wij zullen niet werken met reservaties of stukken strand afbakenen met een lint of strandzeil. Iedereen is welkom in Middelkerke, edelman of bedelman."