Bromfietser (81) overleeft botsing met verlichtingspaal niet

Het slachtoffer kwam met zijn bromfiets tegen een verlichtingspaal terecht.
Bart Boterman Het slachtoffer kwam met zijn bromfiets tegen een verlichtingspaal terecht.
In de Westendelaan in Middelkerke is maandagnamiddag rond 14 uur een bromfietser om het leven gekomen na een aanrijding met een verlichtingspaal. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, maar voor 81-jarige Gilbert Note uit de Bamburgstraat in Lombardsijde kon geen hulp meer baten.

De man reed met zijn bromfiets van Westende naar Middelkerke toen het noodlot toesloeg ter hoogte van de IJzerlaan. Daar kronkelt het fietspad, maar reed de man rechtdoor op de verlichtingspaal. Omstaanders verwittigden een politiepatrouille die toevallig in de buurt reed. De mug en ambulance werden meteen opgeroepen, maar een langdurige reanimatie mocht niet baten. 

Onwel geworden

“Het vermoeden bestaat dat het slachtoffer onwel werd op zijn bromfiets en daarna tegen de paal botste. Er waren in elk geval geen derden betrokken bij het ongeval. Een deskundige van het parket moet nog uitsluitsel brengen”, zegt burgemeester Jean-Marie Dedecker (LDD). De brandweer plaatste een tent over het lichaam van het slachtoffer om voorbijgangers geen blik te gunnen. Het verkeer vanuit Middelkerke richting Westende werd urenlang omgeleid voor de nodige vaststellingen van politie en parket. Rond 16.30 uur werd de Westendelaan opnieuw vrijgegeven. De begrafenisondernemer haalde het lichaam van het slachtoffer op.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc Braem

    sterkte aan de familie

  • ivan vandorpe

    Sterkte aan de familie

  • Marnix Veramme

    Veel sterkte voor de familie