Blueslegende Walter Trout komt exclusief naar De Zwerver

Walter Trout
Austin Hargrave Walter Trout
Op dinsdag 22 oktober komt de Amerikaanse gitaarheld en blueslegende Walter Trout naar zaal de Zwerver. Het gaat om een exclusief concert in ons land. 

Walter Trout heeft een nieuwe plaat uit, ‘Survivor Blues’. Het is een coverplaat vol langvergeten, obscure pareltjes die hij zo redt van de vergetelheid en nieuw leven inblaast. De plaat werd live opgenomen in de studio van Robbie Krieger (The Doors), met de hulp van zijn vaste muzikanten Michael Leasure, Johnny Griparic en Skip Edwards. Walter Trout is inmiddels 67 jaar en zijn carrière overspant maar liefst decennia. Zijn eerste muzikale interesse werd gewekt door The Beatles. Later ontdekte hij Bob Dylan en Muddy Waters, maar het was Paul Butterfield die hem definitief tot de blues bekeerde. Hij speelde bij Canned Heat, John Lee Hooker, Big Mama Thornton en was bandlid van de legendarische John Mayall’s Bluesbreakers voordat hij in 1989 verkoos op eigen benen te gaan staan. Een beslissing die hem geen windeieren legde, want hij groeide uit tot één van de grootste en succesvolste bluesartiesten aller tijden. Eerder passeerden ook andere grootheden als John Mayall, Peter Green, Robert Cray en Fabulous Thunderbirds de revue in Leffinge. Tickets zijn verkrijgbaar via www.leffingeleuren.be en kosten 25 euro in voorverkoop. Het optreden vat aan om 20.30 uur. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.