Bestuurder ramt auto met twee inzittenden
van E40 in diepe sloot

De politie vorderde Garage Vansteenland uit Koksijde om de wagens te takelen.
Bart Boterman De politie vorderde Garage Vansteenland uit Koksijde om de wagens te takelen.
Op de E40 in Middelkerke heeft een bestuurder zaterdagavond een zwaar ongeval veroorzaakt. De man reed met zijn Ford Fiesta aan hoge snelheid in op een Citroën Picasso die op de rechterrijstrook reed. De Citroën Picasso belandde in de diepe gracht naast de autosnelweg. Als bij wonder raakten de inzittenden enkel lichtgewond. 

Het incident gebeurde rond 19.30 uur in de richting van Frankrijk net voorbij het op-en-afrittencomplex van Middelkerke. De twee inzittenden van de Citroën vermoedden niets op het moment dat ze een zware klap te verduren kregen en hun wagen in de sloot werd geramd. De Ford Fiesta van de aanrijder begon te tollen en kwam op de linkerrijstrook tot stilstand, met de neus in tegengestelde richting. Getuigen belden de hulpdiensten. 

De Citroën Picasso belandde de diepe sloot. Als bij wonder raakten de inzittenden lichtgewond.
Bart Boterman De Citroën Picasso belandde de diepe sloot. Als bij wonder raakten de inzittenden lichtgewond.

Lichte verwondingen

De twee slachtoffers uit de Citroën Picasso werden met lichte verwondingen naar het ziekenhuis in Veurne gebracht. De aanrijder, een man uit het Antwerpse, bleef ongedeerd. Volgens zijn verklaringen had hij in eerste instantie zelfs niet door dat hij een wagen van de weg had gereden toen hij was gecrasht. Of enkel onoplettendheid aan de basis van het ongeval lag, is niet duidelijk. Het parket van West-Vlaanderen laat weten dat niemands rijbewijs werd ingetrokken. 

De Ford Fiesta kwam zwaar beschadigd tot stilstand op de linkerrijstrook, met de neus in de verkeerde richting.
Bart Boterman De Ford Fiesta kwam zwaar beschadigd tot stilstand op de linkerrijstrook, met de neus in de verkeerde richting.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.