‘Oplegger’ van Wim Delvoye pronkt op Middelkerkse zeedijk

Kunstenaar Wim Delvoye en burgemeester Jean-Marie Dedecker poseren bij de kunstwerken.
Benny Proot Kunstenaar Wim Delvoye en burgemeester Jean-Marie Dedecker poseren bij de kunstwerken.
Tussen de Logierlaan en de Rotonde is het kunstwerk ‘Flatbed Trailer’ van Wim Delvoye geïnstalleerd. Daarmee wordt het werk ‘Caterpilar #5bis’, dat al langer op de zeedijk pronkt, uitgebreid.

Delvoye geeft de bijhorende ‘oplegger’ Flatbed Trailer in bruikleen aan het gemeentebestuur van Middelkerke. Het nieuwe samengestelde kunstwerk is voortaan tussen Middelkerke en Westende te bewonderen. De integratie van de de twee stalen werken maakt een indrukwekkend nieuw kunstwerk van 21 meter lang. Het kunstwerk komt uit de tuin van Delvoye in het Oost-Vlaamse Melle waar hij een beeldenpark wou creëren. Voor het plaatsen van het werk kreeg hij een vergunning van de overheid, maar voor het gieten van de betonnen sokkel niet. Delvoye is de strijd evenwel beu en kan zijn gotische werk nu wel kwijt op de dijk in Middelkerke. De installatie nam een tweetal uur in beslag. 

Erfenis van Beaufort

Caterpillar  staat al sinds 2004 op de uitsprong van de dijk en is eigendom van de afdeling Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) van de Vlaamse gemeenschap. Het kocht deze ‘gotische graafmachine’ na de eerste editie van Beaufort. MDK verleende ook nu haar medewerking bij deze opvallende artistieke integratie. Het nieuwe samengestelde kunstwerk krijgt een unieke plaats op de kunstzone waar in de schaduw van de Warandetoren natuur, geschiedenis en zee samensmelten. Daar staan ook ‘Olnetop’ van Nick Ervinck en ‘I can hear it’ van Ivars Drulle. 

-
Benny Proot -
-
Benny Proot -
-
Benny Proot -Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.