"Het is een passie als een andere"

'LOCO' ORGANISEERT VIERDE TATTOO CONVENTION

Organisator 'Loco' met Nini in zijn tattooshop. Op de achtergrond staat het kunstwerk dat hij zelf maakte voor de laureaten van de wedstrijd.
Foto Paul Bruneel Organisator 'Loco' met Nini in zijn tattooshop. Op de achtergrond staat het kunstwerk dat hij zelf maakte voor de laureaten van de wedstrijd.
In en rond De Branding in de Populierenlaan in Middelkerke vindt vandaag en morgen (22 en 23 juli) de vierde Tattoo Convention Middelkerke plaats. Na vier edities is het evenement uitgegroeid tot een treffen van tattookunstenaars en -liefhebbers uit heel Europa, maar ook muziekliefhebbers en mensen die minder vertrouwd zijn met tattoos hebben er hun weg gevonden.

De organisator is de Middelkerkse tattookunstenaar Loco (Geert Van Huysse), een selfmade man die al 25 jaar de kunst van het plaatsen van tattoos beoefent en al 17 jaar zijn eigen atelier heeft in Middelkerke.


"We voelden in het begin de drempelvrees bij sommige mensen, maar dit is nu helemaal voorbij. Het is gewoon een gezellig en sfeervol evenement waar iedereen welkom is en waar de tattoo uiteraard centraal staat. Buiten wordt muziek gespeeld, staat een springkasteel opgesteld en zijn er tal van drank- en eetstandjes en binnen valt er zowel op zaterdag als op zondag van alles te beleven", zegt Loco. "Vooral op zaterdag zijn er in De Branding heel wat optredens met de nadruk op blues. Er zijn optredens van onder meer Shakin' String, Matti en Serena, Minx, Stone age Cadillac en top of the bill Sam Willcox Band. 's Avonds is er nog een gezellige barbecue".

10 categorieën

Op zondag wordt de nadruk nog meer gelegd op de tattoo en komen zo'n 200 tattookunstenaars zich met elkaar meten in 10 verschillende categorieën. Loco spreekt niet graag over een wedstrijd of over resultaten en winnaars, maar wel over de erkenning die de besten toebedeeld krijgen. "Er zijn deelnemers uit heel Europa en zelfs daarbuiten. We hebben dit jaar zelfs een deelnemer uit Venezuela en een andere deelnemer is Jack Ribero, een van de beste tattookunstenaars uit Luxemburg", geeft Loco mee. Voor Loco, die in 2012 het wereldrecord tattoos plaatsen op 36 uur bracht, is de Tattoo Convention Middelkerke een manier om de mensen te tonen dat dit een passie is als een andere.

Benefiet

Zowel op zaterdag als op zondag bedraagt de inkomprijs 10 euro en wie twee dagen komt, betaalt 15 euro. Er is ook een benefiet verbonden aan het evenement en het doel is om een nieuwe rolstoel te kunnen kopen voor de 7-jarige Mateo die lijdt aan osteogenesis imperfecta, ook wel de brozebottenziekte genoemd.