Voorwaardelijke celstraf voor man die zaakvoerder fietswinkel bijna omverreed

Een 25-jarige jongeman uit Tielt is voor de rechtbank in Kortrijk veroordeeld, omdat hij op 27 december 2015 de zoon en zaakvoerder van de fietswinkel Vélo Lannoo op de Marialoopplaats in Meulebeke wou omverrijden.

Brandon V. was samen met een passagier aan een tankstation met gierende banden vertrokken en was dronken. Op de Marialoopplaats reed hij de rotonde in de tegenovergestelde richting op. Hij reed recht op de zoon van de fietsenwinkel af, die door het lawaai naar buiten was gaan kijken.


Hij kon maar net wegspringen voor de auto, waardoor het openbaar ministerie hem vervolgde voor poging doodslag. Daarvoor werd de jongeman vrijgesproken. Toen de zaakvoerder naar buiten kwam, deelde hij wel in de klappen. Brandon V. stapte nadien terug in zijn auto en botste uiteindelijk tegen een geparkeerde auto, waarna hij door de politie kon worden ingerekend.


Hij herinnerde zich niets meer van het voorval. Naast de celstraf kreeg hij ook een geldboete van 600 euro, waarvan 300 euro effectief. (AHK)