Reclamestoet tijdens kermisweekend wordt eerbetoon aan Kevin Braekevelt

Het gedachtenisprentje van Kevin Braekevelt (38).
Lieven Samyn Het gedachtenisprentje van Kevin Braekevelt (38).
Omdat hij een van de drijvende krachten was achter het initiatief wordt de reclamestoet op kermiszondag 16 juni een eerbetoon aan Kevin Braekevelt (38). De papa van Mauro en Zita stierf een jaar geleden toen een obus ontplofte die hij wou openslijpen.

Het was zaterdag een jaar geleden dat Kevin Braekevelt (38) om het leven kwam. In een loods van het familiebedrijf in Tielt, gespecialiseerd in grondwerken, wilde de man een obus openslijpen waarvan hij overtuigd was dat het projectiel onschadelijk was. Het bleek een fatale vergissing. Er volgde een explosie en Kevin stierf ter plaatse. Na de uitvaart kreeg zijn urne een plaatsje thuis. “We wilden Kevin zo dicht mogelijk bij ons houden. We wilden hem er nog altijd bij als de kindjes de woonkamer overhoop halen, als er samen gegeten wordt aan de keukentafel, als er beslissingen genomen worden voor de toekomst. Maar gaandeweg merkten we dat Kevin bij veel mensen een groot gemis heeft achtergelaten. Daarom hebben we besloten op de begraafplaats van Meulebeke een tweede rustplaats en een gedenksteen te plaatsen, zodat ook mensen dicht bij Kevin kunnen zijn.”

Stuwende kracht

Dat Kevin Braekevelt graag gezien was, blijkt nog altijd. Dat wordt tijdens het kermisweekend in juni ook duidelijk gemaakt, wanneer op zondag 16 juni de jaarlijkse reclamestoet zal uitrijden. De vrachtwagen van Kevin zal de stoet openen als eerbetoon. Braekevelt was namelijk een van de stuwende krachten die van het jaarlijkse evenement een succes maakten. De reclamestoet rijdt uit om 15 uur en wordt gevolgd door de reuzenstoet.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.