Parket wil miljoen euro verbeurd verklaard zien van 14 cocaïnedealers, agent mee terecht voor druggebruik

thinkstock
Veertien cocaïnedealers uit Wielsbeke, Dentergem, Menen, Meulebeke, Waregem, Roeselare en Zulte riskeren celstraffen van vijftien maanden tot vijf jaar. De openbare aanklager wil een miljoen euro drugsgeld verbeurd verklaard zien. Een 35-jarige agent uit Dentergem staat mee terecht omdat hij cocaïne en cannabis gebruikte en aan enkele vrienden gaf. Hij hoopt er zonder straf vanaf te komen.

In november 2016 vielen speurders op verschillende adressen in Zuid-West-Vlaanderen binnen. In de weken voordien waren al telefoongesprekken afgeluisterd en was het gaan en staan van enkele verdachten al nauwkeurig gevolgd. Vooral bij de broers Mohamed El Y. (41) uit Menen en Benaissa El Y. (33) uit Meulebeke leverden de huiszoekingen wat op. Benaissa bewaarde een koffer met drugs en 92.000 euro bij een buur en in een kluis in Marokko bewaarde Mohamed 241.900 euro. De twee broers riskeren met vier tot vijf jaar de zwaarste celstraffen. 

In het beklaagdenbankje zat ook een garagist uit Dentergem. Hij vloog eind 2016 twee maanden in de cel omdat het gerecht hem verdacht van grootschalige cocaïnehandel, maar uiteindelijk baarde de berg een muis. De 40-jarige man gebruikte af en toe wat cocaïne, maar voor handel in drugs waren geen bewijzen. De meeste beklaagden vroegen een werkstraf of een voorwaardelijke celstraf. De zaak gaat op 7 mei verder.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.