Ook gemeenteraadslid Mouna Belkadi stapt uit Lijst van de Burgemeester: “Teleurgesteld door gebrek aan communicatie”

Mouna Belkadi zetelt voortaan als onafhankelijke in de gemeenteraad van Meulebeke.
RV Mouna Belkadi zetelt voortaan als onafhankelijke in de gemeenteraad van Meulebeke.
Gemeenteraadslid Mouna Belkadi stapt uit de Lijst van de Burgemeester en zal voortaan als onafhankelijke zetelen. Ze doet dat naar eigen zeggen om het gebrek aan communicatie binnen de partij te hekelen.

Mouna kwam bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 voor het eerst op en schaarde zich eerder dat jaar achter de Lijst van de Burgemeester, het nieuwe politieke project waar leden van CD&V en VRIJ deel van uitmaakten. Bij de verkiezingen haalde ze 564 stemmen, wat haar een zitje in de gemeenteraad opleverde. Toen drie andere leden uit de VRIJ-fractie (Lieve Germonprez, Peter D’Haeyere en Bert Verdru, nvdr) eind vorig jaar besloten uit de Lijst van de Burgemeester te stappen, bleef ze nog op post, maar nu zal ook zij als onafhankelijke zetelen. “Ik wens afstand te doen van de partij”, zegt ze in een mededeling.

“Gebrek aan communicatie”

“Deze beslissing werd zelfstandig, zonder invloed van anderen, gemaakt. Met dit standpunt wil ik als nieuwste en jongste gemeenteraadslid het gebrek aan communicatie en transparantie binnen de partij aankaarten. Ik ben met 564 stemmen verkozen en wil tonen wat ik waard ben. Ik ben gestart met veel ambitie en wil die ook nastreven. Dit zal ik nu onafhankelijk proberen te doen. Ik sluit dit hoofdstuk af met een teleurgesteld gevoel.”

Met Mouna erbij zetelen nu officieel vier onafhankelijken in de gemeenteraad, naast tien leden van de Lijst van de Burgemeester, twee leden van ZorgSaam en vijf leden van N-VA. Raadslid Nele Gelaude zit echter nog bij de Lijst van de Burgemeester, maar vertelde eerder al dat ze zich als ‘kleurloos’ en dus onafhankelijk beschouwt, maar die beslissing heeft ze nooit officieel bekrachtigd.