Nieuwe elektrische laadpaal aan Ter Borcht

Luc De Weirdt (Fluvius), schepen Danny Bossuyt, burgemeester Dirk Verwilst, schepenen Paul Demeulemeester en Rita Decostere met milieuambtenaar Lynn Debusschere en Jan Debrouwere (Fluvius) bij de elektrische laadpaal.
VDI Luc De Weirdt (Fluvius), schepen Danny Bossuyt, burgemeester Dirk Verwilst, schepenen Paul Demeulemeester en Rita Decostere met milieuambtenaar Lynn Debusschere en Jan Debrouwere (Fluvius) bij de elektrische laadpaal.
In de Ter Borchtlaan, aan de ingang van recreatiedomein Ter Borcht, staat sinds kort een nieuwe elektrische laadpaal. Het gaat om de derde laadpaal in de gemeente Meulebeke.

De plaatsing kadert in de ambitie van de Vlaamse regering om het gebruik van elektrische wagens aan te moedigen. Fluvius, het vroegere Eandis, heeft in opdracht van de overheid een spreidingsplan opgemaakt voor de plaatsing van 2.500 extra laadplaatsen tegen 2020. “In 2018 werden al laadpalen geplaats aan de parking in de Holdestraat en achter het gemeentehuis”, vertelt schepen Danny Bossuyt (Lijst van de Burgemeester). “Laadoperator Allego staat in voor de concessie. Opladen kan via een speciale laadkaart die via hen te verkrijgen is.”

Op termijn moet elke eigenaar van een elektrische wagen binnen een straal van vijfhonderd meter een publieke laadpaal ter beschikking hebben. In Meulebeke wachten ze de plaatsing van nog meer palen nog even af tot ze de gebruiksdata van de huidige palen geanalyseerd hebben.

De nieuwe elektrische laadpaal.
VDI De nieuwe elektrische laadpaal.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.