Nieuwe compostmeester aan de slag

Humbert met teamleden Daniël en Filip met burgemeester Dirk Verwilst en schepen Danny Bossuyt bij de compoststand op het containerpark.
RV Humbert met teamleden Daniël en Filip met burgemeester Dirk Verwilst en schepen Danny Bossuyt bij de compoststand op het containerpark.
Met Humberto Gadeyne heeft de gemeente Meulebeke er een nieuwe compostmeester bij. Hij versterkt het team, dat reeds bestond uit Filip Desplenter en Daniël Defraeye. Het trio bereidt zich voor op juni compostmaand, maar wil nu al de bevolking warm maken om aan thuiscomposteren te doen.

“Dat is wel degelijk nodig, want in ons IVIO-werkingsgebied is GFT-inzameling niet van toepassing”, weet schepen van leefmilieu Danny Bossuyt. “Het nieuwe afvalstoffendecreet zegt dat we vanaf 2022 moeten komen tot 138 kilogram restafval per inwoner per jaar. Op vandaag zitten we aan 140 kilogram. Vanaf 2022 wordt restafval echter uitgebreid met straat- en veegvuil, publieke vuilnisbakjes en sluikstorten. Er is dus nog werk aan de winkel voor iedere inwoner zodat niet alles in de gele restafvalzak verdwijnt. Vandaar dat we composteren alleen maar kunnen aanmoedigen.”

De compostmeesters staan je tot en met oktober elke derde zaterdag van de maand met raad en daad bij. Dat gebeurt vanaf 9.30 tot 11.30 uur op het containerpark. Een compostbak of -vat bestellen kan via milieu@meulebeke.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.