Minder Mobielen Centrale viert 25-jarig bestaan, maar zoekt nog vrijwilligers

De vrijwilligers van de Minder Mobielen Centrale vieren het 25-jarig bestaan.
VDI De vrijwilligers van de Minder Mobielen Centrale vieren het 25-jarig bestaan.
De Minder Mobielen Centrale (MMC) van het OCMW bestaat in Meulebeke al een kwarteeuw. Dat werd dinsdag gevierd met een bedankingsontbijt voor de vrijwilligers die chauffeur zijn voor de minder mobiele mensen.

“We werken voor onze dienstverlening samen met Taxistop”, vertelt Annick Declerck van het MMC. “We hebben als doel om met behulp van een groep vrijwilligers mensen met een beperkt inkomen te vervoeren en die problemen ondervinden om zich te verplaatsen. Op die manier halen we ze uit hun sociaal isolement. Het gaat vaak om mensen die omwille van ouderdom of ziekte geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer.”

In de praktijk vervoert MMC mensen naar familiebezoeken, het kapsalon, de kaartclub of naar de supermarkt. Voor de werking doet ze een beroep op vrijwilligers, maar daar zijn er nog van te kort. “Nu doen we beroep op acht mensen die met hun eigen wagen mensen ophalen”, klinkt het. “Dat is evenveel als in 1996, alleen is het aantal gebruikers gestegen van 37 naar 180, dus iedereen die wil helpen rijden is welkom.”

Wie mee wil werken als vrijwilliger, kan zich melden bij dienstencentrum Ter Deeve via dienstencentrum@meulebeke.be of 051 48 61 93.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.