Meulebekenaar krijgt lichtere straf in beroep voor mensenhandel

Het Gentse hof van beroep.
Wannes Nimmegeers Het Gentse hof van beroep.
Een 37-jarige man uit Meulebeke heeft in het Gentse hof van beroep een jaar cel met uitstel gekregen voor mensenhandel en zwartwerk. In eerste aanleg kreeg de man 30 maanden cel.

Een 29-jarige Ghanees vluchtte op 12 december 2015 totaal in paniek een elektrozaak in Roeselare binnen. Hij kwam in 2011 in ons land aan en werd opgevangen door de Meulebekenaar. De man moest werkjes opknappen op werven in het Kortrijkse en kreeg in ruil gratis onderdak in Pittem. De dertiger beloofde hem Belgische papieren te bezorgen, maar toen die twee jaar later nog niet in orde waren, vluchtte de Ghanees weg. De dertiger ontkende steeds dat hij de vluchteling uitbuitte. “Hij hielp hem met het vinden van een woonst en verwees de man door naar de dienst vreemdelingenzaken”, zei zijn advocaat.

Het hof acht de feiten wel bewezen, maar sprak een lichtere straf uit. “De man heeft een blanco strafblad en de feiten gebeurden over een kortere periode. Daarvoor krijgt de man nu een jaar cel waarvan de helft effectief. En een geldboete van 6.000 euro waarvan de helft eveneens effectief is.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.