Meulebeke zet zijn sportkampioenen in de bloemetjes

De sportkampioenen van 2018 in Meulebeke.
RV De sportkampioenen van 2018 in Meulebeke.
De gemeente richtte recent nog eens zijn schijnwerpers op alle sportieve inwoners die in 2018 op dat vlak een uitzonderlijke prestatie verricht hebben.

Speciale aandacht ging er naar de G-sporters, mensen met een beperking die in hun discipline een mooie prestatie behaalden. Zo behaalden paardrijders Charlotte Declerck, Lorenzo Descheemaeker en Maïka Provoost een medaille op de Special Olympics, net als wielrenster Lore Cochuyt, netballer Angelo Declerck, badmintonners Jeroen Polfliet en Yanick Deleu en atleet Jasper Vanhee.

Sportvrouw van het jaar is voetbalster Faye Lammertyn. De titel van sportman van het jaar gaat naar zwemmer Wout Delmotte. Danny Deboot is sportfiguur van het jaar omdat hij voor en achter de schermen een grote rol speelt in sporten als lokaal voetbal en wielrennen. Hij speelde lange tijd bij de Studaxen van Meulebeke en werd er ook trainer. Later richtte hij zaalvoetbalclub Studax op, waar hij op vandaag nog altijd voorzitter van is.

De kampioenenhulde was meteen ook een wissel van de wacht. Geert Lambrecht nam afscheid als voorzitter van de spotraad. Hij wordt opgevolgd door Pieter Jan Debaere.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.