Koppel opent B&B in kasteel

MEULEBEEKS GEZIN MAAKT DROOM WAAR IN NOORD-FRANKRIJK

Vader Christophe en moeder Cindy ontfermen zich over de inboedel, terwijl hun kinderen Icho en Isis hun speelgoed al inladen.
Jos Bogaerts Vader Christophe en moeder Cindy ontfermen zich over de inboedel, terwijl hun kinderen Icho en Isis hun speelgoed al inladen.
Cindy De Clercq, Christophe Demey en hun kinderen Icho en Isis laten volgende week Meulebeke definitief achter zich en trekken naar het Noord-Franse Rancennes. Ze gaan er een pittoresk Frans kasteel ombouwen tot bed & breakfast. Begin volgend jaar openen ze hun nieuwe gastenverblijf.

"Ik heb er altijd al van gedroomd een gastenverblijf in het buitenland te runnen", vertelt Cindy. "Christophe hield lang de boot af, maar toen we eind vorig jaar een kasteel te koop zagen staan en hij zelf spontaan over een aankoop begon, wist ik dat we er voor moesten gaan. We zijn er toevallig op gebotst, maar dit was wat we zochten. Het gaat om het zeventiende eeuwse Chateau d'Aviette in het Franse departement Ardennes. Het bevindt zich op de oevers van de Maas, op vijf kilometer van de Belgische grens. Het kasteel deed dienst voor seminaries, maar wij gaan er nu een half jaar aan werken om er gastenkamers van te maken."

Het zeventiende-eeuwse Chateau d'Aviette ligt in het Franse departement Ardennes.
Repro VDI Het zeventiende-eeuwse Chateau d'Aviette ligt in het Franse departement Ardennes.

School

Cindy werkte jaren in een bouwbedrijf en Christophe was zelfstandig tuinaanlegger. "Door hard te werken, hebben we een mooie som opzij kunnen zetten om onze droom na te jagen", gaat Christophe verder. "Cindy had nood aan een nieuwe uitdaging, terwijl ik me straks op de zes hectare groen rond het domein kan storten. Ik ga buiten aan de slag en doe de avondshift en bar, terwijl Cindy de ochtend en het binnenwerk voor haar rekening neemt. Onze kinderen Icho (9) en Isis (6) lopen nog school en zullen straks in Frankrijk de draad terug oppikken. Ze volgen nu al wat basislessen Frans om zich straks uit de slag te kunnen trekken."

Heimwee

Een verhuis naar het buitenland lijkt niet evident, maar het gezin is er naar eigen zeggen klaar voor. "Je thuis verlaten en het onbekende opzoeken, is voor veel mensen een grote stap, maar wij hebben daar minder problemen mee", vertelt Cindy. "Uiteindelijk zitten we maar op twee uur rijden van Meulebeke en onze vrienden en familie kunnen zo veel als ze willen op bezoek komen. Zelf heb ik niet vlug last van heimwee, maar ik vermoed dat Christophe zijn vrienden wel zal missen. Ook Icho zal het lastig hebben, maar Isis past zich in alle situaties snel aan. Ze is heel sociaal en zou zelfs tegen een boom praten", lacht Cindy. "Ze heeft al een slaapplaats in de enige torenkamer van het kasteel uitgekozen."


Vrijdag staat er nog een afscheidsfeestje gepland en volgende week volgt de grote verhuis. Vanaf dan trekt het gezin een half jaar uit om hun bed & breakfast op punt te zetten. "We willen de vijf gastenkamers mooi inrichten en buiten een speelweide inrichten", besluit Cindy. "We willen op 1 januari 2015 openen en willen het hele jaar door gasten ontvangen. 's Avonds zal het ook mogelijk zijn aan te schuiven aan table d'hôtes en bieden we een driegangendiner aan op basis van streek- en seizoensproducten."


Meer info en boekingen op www.aviette.eu.