Exclusief voor abonnees

Burgemeester schrapt belastingverhoging in de hoop meerjarenplan goed te keuren, maar VRIJ-fractie wijkt niet: “Gebrek aan inspraak is daarmee nog niet opgelost”

Burgemeester Dirk Verwilst en schepen Lieve Germonprez
RV Burgemeester Dirk Verwilst en schepen Lieve Germonprez
Drie weken nadat een wisselmeerderheid van onafhankelijken, ZorgSaam en N-VA een geplande belastingverhoging wegstemde, is de politieke crisis in Meulebeke nog altijd niet bezworen. Burgemeester Dirk Verwilst is nu bereid de belastingverhoging te schrappen als het meerjarenplan daarmee goedgekeurd raakt.

Even recapituleren: op de gemeenteraad van december stemden schepen Lieve Germonprez, raadsvoorzitter Bert Verdru en raadslid Peter D’Haeyere tegen een verhoging van de personenbelasting van 7 naar 7,5 procent. De drie leden van de VRIJ-fractie zetelen als onafhankelijken sinds ze uit de Lijst van de Burgemeester stapten. Ook oppositiepartijen ZorgSaam en N-VA stemden tegen en dus werd het punt door een wisselmeerderheid afgekeurd. Het deed de al bekoelde relatie tussen de drie en de rest van de meerderheid onder het vriespunt zakken. Eind december ontnam de burgemeester de bevoegdheden van schepen Lieve Germonprez.

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis