Brouwerij Klondiker lanceert Meulebeeks witbier

Dirk Cnockaert met zijn nieuwe Meulebeekse witbier.
VDI Dirk Cnockaert met zijn nieuwe Meulebeekse witbier.
Ambachtelijk brouwer Dirk Cnockaert voegt met Meulebeeks Wit een tiende biertje aan zijn gamma toe. 

“Vroeger had ieder dorp zijn eigen witbiertje”, vertelt Dirk. “Denk maar aan het teloorgegane Dentergems Wit of het nog bestaande Bellegems Wit. Ik drink het zelf ook heel graag en wilde me er dus wel eens aan wagen. Geen evidentie, want het brouwproces is nog net iets anders dan bij reguliere bieren. Er zit een beetje zuur in en dus moet het op lage temperaturen gisten en dat duurt wat langer.”

Het gamma van Dirks brouwerij Klondiker bestond reeds uit blonde, bruine en amberkleurige bieren. 

“Het doel is om alle soorten hier eens te brouwen”, droomt hij. “Zo rijpen er nu al plannen voor een ‘saison’, maar daarvoor werk ik samen met enkele studenten van de opleiding Bedrijfsmanagement aan de Ugent. Zij richten een bedrijfje op en willen daar met mijn samenwerking een eigen biertje mee verkopen, maar dat is voor later dit voorjaar.” 

Tweede brouwsel

Het Meulebeeks Wit is bij Dirk zelf al uitverkocht, maar het is nog te koop bij drankcentrales VDM en Demeulenaere in Meulebeke. Er is ook een tweede brouwsel op komst zodat hij het bier ook in zijn brouwerij weer kan verkopen.

Meer info op de website van brouwerij Klondiker.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.