Berenfeesten uitzonderlijk een week vroeger, om niet in het vaarwater van Tieltse Europafeesten te komen

Les Truttes, Garry Hagger en The Pinheads zakken af naar Meulebeke

Les Truttes zijn dit jaar de hoofdact op de Berenfeesten in Meulebeke.
Foto Geert De Rycke Les Truttes zijn dit jaar de hoofdact op de Berenfeesten in Meulebeke.
De Berenfeesten vinden dit jaar niet in het eerste weekend van juli plaats, maar verhuizen naar zondag 30 juni. Zo willen de organisatoren wat ruimte laten tussen hun evenement en de Tieltse Europafeesten.

“Het gebeurde in het verleden vaker wel dan niet dat de Europafeesten in hetzelfde weekend als de Berenfeesten plaatsvonden”, vertelt Filip Vanluchene van de Gemeentelijke Feestcommissie. “Beide pakken uit met optredens en dan kon het al eens zijn dat mensen op vrijdag en zaterdag uitgingen in Tielt en op zondag maar weinig budget meer hadden om nog naar de Berenfeesten te gaan. Om dat te vermijden, schuiven we de feesten een weekendje vooruit. De kalender liet dat dit jaar toe, want op 1 juli begint de zomervakantie. Ideaal dus om dat op zondag 30 juni al met een feestje in te zetten.”

MB Challenges

De Berenfeesten bieden altijd iets leuks voor verenigingen en dat is dit jaar niet anders. Om 14 uur zijn er de MB Challenges op de Grote Markt. “Zestien verenigingen kunnen het daarin tegen elkaar opnemen”, vertelt Lobke Devolder. “Dat verwijst naar de slogan ‘We spelen een spel vanavond...’ van MB. We doen enkele klassiekers van die gezelschapsspelenmaker in het groot na. Denk aan ‘Vier op een rij’ of ‘Whack-a-mole’. Een beetje competitiviteit en nostalgie gaan hierbij hand in hand. Teams kunnen inschrijven via berenfeestenmeulebeke@gmail.com.

Het organisatiecomité van de Berenfeesten in Meulebeke.
VDI Het organisatiecomité van de Berenfeesten in Meulebeke.

Bère-Total

De affiche voor de feesten oogt alvast mooi. In het park achter het gemeentehuis staat opnieuw het kleinere Bère-total-podium. Daar vindt om 10.30 uur al een aperitiefconcert van lokale coverband The Cabs plaats. Vanaf 16 uur zijn er optredens van de Meulebeekse band Wuk?, de Nederlandse rockband The Pinheads en partymuziekband RFF. Die laatste heeft Nachtwacht-acteur Gio Kemper in de gelederen. Afsluiten gebeurt met plaatjes van dj Yolotanker, 90s-dancesensatie 2 Fabiola en huis-dj Mathieu.

Hoofdpodium

Het hoofdpodium op de Grote Markt biedt vanaf 17 uur muziek uit verschillende genres. Eerst wil Garry Hagger voor ‘het mooiste moment’ zorgen, waarna polonaisekoning Steve Tielens moeiteloos zou moeten overnemen. Om 19 uur is er de Vlaanderen Bovenband, met onder andere Gene Thomas, Barbara Dex en Wim Soutaer. Hoofdact van de avond om 21.30 uur wordt Les Truttes. Deze feestband bij uitstek wil voor heel wat ambiance op de Grote Markt zorgen. DJ Regi sluit om 23 uur het feestje af met zijn grootste hits.

Steve Tielens.
De Freine Steve Tielens.

Traditiegetrouw wordt ook de Ridder in de Orde van de Grote Beer gehuldigd. “Die eer gaat dit keer naar Frida Devlamynck”, weet Filip. “Zij was dertig jaar gemeenteraadslid, waarvan drie jaar schepen. Ze was ook 44 jaar lid van Femma (KAV) Marialoop, waarvan achttien jaar als voorzitter. Daarnaast is ze ook bestuurslid van verenigingen als Tuinhier, het oudercomité van Marialoop en de Gezinsraad. Om 10 uur volgt haar huldiging in het gemeentehuis.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.