Asbest vrijgekomen bij garagebrand

In de Gentstraat in Meulebeke is vrijdagavond is omstreeks 19 uur een zware brand ontstaan in een garage achter een woning. “Omdat bij die brand asbest is vrijgekomen hebben we gevraagd aan omwonenden om ramen en deuren dicht te houden”, zegt Lieven Rijckaert van de hulpverleningszone Midwest. 

De brand ontstond in een alleenstaande garage achter een woning langs de Gentstraat. Dat zorgde meteen voor een enorme rookontwikkeling. “De garage stond volledig in lichterlaaie toen we toekwamen”, vertelt Lieven Rijckaert van de hulpverleningszone Midwest. “Het vuur zelf hadden we snel onder controle, maar het asbest dat was vrijgekomen was een groter probleem. We hebben dan ook gevraagd aan omwonenden om hun ramen en deuren dicht te houden. Na het blussen van de brand hebben we al het asbest kunnen afdekken. De stukjes asbest die verspreid lagen hebben we opgeruimd.” De garage waarin heel wat werkmateriaal stond, is volledig uitgebrand. Hoe het vuur is ontstaan is voorlopig nog onduidelijk. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.