Arbeider (31) ernstig gewond nadat hij verstrikt in transportband textielbedrijf

De onfortuinlijke arbeider van het textielbedrijf TWE in Meulebeke werd voor verzorging naar het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt overgebracht.
Danny Sagaert De onfortuinlijke arbeider van het textielbedrijf TWE in Meulebeke werd voor verzorging naar het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt overgebracht.
Een 31-jarige medewerker van het textielbedrijf TWE - het vroegere Libeltex - in Meulebeke is maandagnamiddag ernstig gewond geraakt bij een arbeidsongeval.

Hoe het precies kon gebeuren, is niet meteen duidelijk maar feit is dat de man plots met een arm gekneld raakte in een transportband die automatisch start en stopt. Hij werd meegesleurd. Collega’s handelden bliksemsnel: ze sneden de transportband door om verder onheil te voorkomen. De brandweer snelde ter plaatse en moest het slachtoffer evacueren van op de eerste verdieping. Omdat de man erg duizelig was, gebeurde dat liggend, in een schepbrancard. De onfortuinlijke werknemer van TWE werd voor verzorging naar het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt overgebracht.

Het arbeidsongeval deed zich voor in het textielbedrijf TWE, langs de Marialoopsesteenweg in Meulebeke.
Danny Sagaert Het arbeidsongeval deed zich voor in het textielbedrijf TWE, langs de Marialoopsesteenweg in Meulebeke.