"Ink Master heeft me meer zelfvertrouwen gegeven"

JULIE 'DJOELS' BOUCKHUYT BESTE TATTOO-ARTIEST VAN VLAANDEREN EN NEDERLAND

Julie 'Djoels' Bouckhuyt met haar trofee van Ink Master 2017.
Viacom-Spike Julie 'Djoels' Bouckhuyt met haar trofee van Ink Master 2017.
Julie 'Djoels' Bouckhuyt (25) is Ink Master van de Lage Landen 2017. De Meulebeekse was acht weken te zien in de Vlaams-Nederlandse versie van de wedstrijd Ink Master op zender Spike. Als enige Vlaamse vrouw gaf ze negen andere kandidaten het nakijken en ging ze maandagavond met twintigduizend euro naar huis.

Julie runt al drie jaar een tattooshop op de Gaversesteenweg in Deinze en is gespecialiseerd in grote, realistische tattoos. Het jonge talent is niet onopgemerkt gebleven en haar agenda staat nog tot het einde van dit jaar volgeboekt. Vrienden van Djoels hadden haar ingeschreven voor de tv-wedstrijd. Zelf geloofde ze niet echt in haar kansen, ook niet nadat ze door de preselecties was geraakt. "Maar gaandeweg begon ik in te zien dat ik wel degelijk een kans maakte", vertelt ze. "De eerste vier afleveringen zat ik vol stress en bleef ik op de vlakte. Maar op een bepaald moment heb ik toch mijn draai gevonden. Toen ik in de vierde aflevering aan een grote cover-up tattoo bezig was, ben ik me beginnen inbeelden dat ik in mijn eigen tattooshop aan het werk was. Ik heb mijn angst aan de kant gezet en toen is alles veranderd. Mijn tekeningen werden beter, ik werd rustiger en voelde me ook goed binnen de groep. Ik vermoed dat de andere kandidaten me in het begin wat onderschat hebben. Ik was 'die kleine, stille Belg' van wie ze niet verwacht hadden dat die zo kon knallen."

Het winnende ontwerp van Djoels: de 'battle royale' tussen een arend en een leeuw.
Viacom-Spike Het winnende ontwerp van Djoels: de 'battle royale' tussen een arend en een leeuw.

Twijfel

Met die concurrenten zat de band overigens goed. "Ongelooflijk hoe je in zo'n korte tijd zo close kunt worden met mensen. Na amper drie afleveringen was ik de enige vrouw in de groep en door eerdere ervaringen was ik het vertrouwen in mannen wat kwijtgeraakt, maar Ink Master heeft dat vertrouwen weer hersteld. Mijn zelfvertrouwen in het algemeen heeft trouwens een flinke boost gekregen. Niet dat ik ooit heb getwijfeld aan mijn talent, maar wel aan mijn persoonlijkheid. Die twijfel is nu weg. Als ik nu de beelden terugzie van het programma, vind ik mezelf best wel een tof meisje. Ik heb dankzij Ink Master geleerd niet alleen trots te zijn op mijn werk, maar ook op wie ik ben."

Sponsorcontract

De finale ging tussen Djoels en Djovani (27) uit Rotterdam. "Een geduchte concurrent. We stonden samen acht uur op een podium, terwijl de acht andere kandidaten ons op de vingers keken. We moesten een grote 'battle royale' tatoeëren, een gevecht tussen twee dieren waarbij vooral beweging en dynamiek centraal staan. Het was zweten, maar mijn arend en mijn leeuw hebben het gehaald."


Behalve twintigduizend euro heeft Julie ook een sponsorcontract binnengehaald. Ze mag dus straks de nieuwste naalden en machines uittesten in haar shop. En binnenkort trekt ze ook naar Brazilië voor een grote tattoobeurs. Het geld zet Julie opzij om later een eigen huis te kopen in Antwerpen. "Ik droom van een groot huis met plaats voor een galerij en een grote tattooshop waar ook andere tattoo-artists hun ding kunnen doen", vertelt ze. "Liefst ergens in Antwerpen, want daar krijgen jonge artiesten veel meer kansen en kan ik een breder publiek bereiken."