Het pleintje van Paep Thoon in Leuven is vernieuwd en biedt nu meer zitruimte.
Volledig scherm
Het pleintje van Paep Thoon in Leuven is vernieuwd en biedt nu meer zitruimte. © Vertommen

Metamorfose voor pleintje aan Paep Thoon: “Heikel punt voor fietsers is aangepakt”

LeuvenStandbeeld Paep Thoon in de Brusselsestraat kan weer op beide oren slapen want de werkzaamheden op het pleintje zijn klaar. Het Leuvense stadsbestuur vergroende het pleintje en werkte in één beweging ook een moeilijk punt voor fietsers weg. “De vorige inrichting was al vele jaren een doorn in het oog van fietsers. We kregen daar terecht heel wat klachten over”, zegt schepen van Mobiliteit David Dessers (Groen).

1 reactie

 • Jos Buekens

  1 maand geleden
  Maar het is een doorn in het oog voor de buurtbewoners, die al jaren klagen over het lawaai van dronken mensen, die zich de ganse dag met luidruchtige radio's 'nestelen' op de banken. Nu nog meer banken, dus nog meer dronkaards die zich daar gaan verzamelen ... Dank u wel, stadsbestuur, voor de 'verstandige' herinrichting.
 1. Hoe toegankelijk is Leuven? Onze reporter vroeg het aan MS-patiënt Jan Heremans: “Ik weet ondertussen elke losse steen liggen in de stad”
  PREMIUM
  Leuven/Tildonk

  Hoe toeganke­lijk is Leuven? Onze reporter vroeg het aan MS-pa­tiënt Jan Heremans: “Ik weet ondertus­sen elke losse steen liggen in de stad”

  Het online meldpunt Toegankelijk Leuven gaat resoluut voor obstakelvrije voetpaden. Mooi voornemen maar hoe toegankelijk is de eeuwenoude maar springlevende universiteitsstad nu eigenlijk? HLN Leuven vroeg het aan specialist en bekende Leuvenaar Jan Heremans (38) die in 2016 de diagnose MS kreeg en uiteindelijk in een rolstoel terecht kwam. “Ja, er is nog veel werk aan de winkel…Foutgeparkeerde fietsen zijn bijvoorbeeld echt een verschrikking.”