Het pleintje van Paep Thoon in Leuven is vernieuwd en biedt nu meer zitruimte.
Volledig scherm
Het pleintje van Paep Thoon in Leuven is vernieuwd en biedt nu meer zitruimte. © Vertommen

Metamorfose voor pleintje aan Paep Thoon: “Heikel punt voor fietsers is aangepakt”

LeuvenStandbeeld Paep Thoon in de Brusselsestraat kan weer op beide oren slapen want de werkzaamheden op het pleintje zijn klaar. Het Leuvense stadsbestuur vergroende het pleintje en werkte in één beweging ook een moeilijk punt voor fietsers weg. “De vorige inrichting was al vele jaren een doorn in het oog van fietsers. We kregen daar terecht heel wat klachten over”, zegt schepen van Mobiliteit David Dessers (Groen).

1 reactie

 • Lieve Devos

  1 jaar geleden
  Maar het is een doorn in het oog voor de buurtbewoners, die al jaren klagen over het lawaai van dronken mensen, die zich de ganse dag met luidruchtige radio's 'nestelen' op de banken. Nu nog meer banken, dus nog meer dronkaards die zich daar gaan verzamelen ... Dank u wel, stadsbestuur, voor de 'verstandige' herinrichting.
 1. UITGETEST. Het vernieuwde Museum voor Schone Kunsten: “Het testpubliek ziet dingen waar het museum zich blind op staart”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  UITGETEST. Het vernieuwde Museum voor Schone Kunsten: “Het testpu­bliek ziet dingen waar het museum zich blind op staart”

  Na meer dan tien jaar renoveren gaat het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) eind september eindelijk weer open. Ofwel nu al hét scharnierpunt van het decennium voor de Koekenstad als culturele en toeristische hoofdstad van Vlaanderen. Deze week testen ‘De Schoonste Honderd’ — inclusief onze man — het museum als generale repetitie voor september. “Na meer dan tien jaar sluiting is het erg belangrijk terug voeling te krijgen met het publiek.”
 2. Hoe toegankelijk is Leuven? Onze reporter vroeg het aan MS-patiënt Jan Heremans: “Ik weet ondertussen elke losse steen liggen in de stad”
  PREMIUM
  Leuven/Tildonk

  Hoe toeganke­lijk is Leuven? Onze reporter vroeg het aan MS-pa­tiënt Jan Heremans: “Ik weet ondertus­sen elke losse steen liggen in de stad”

  Het online meldpunt Toegankelijk Leuven gaat resoluut voor obstakelvrije voetpaden. Mooi voornemen maar hoe toegankelijk is de eeuwenoude maar springlevende universiteitsstad nu eigenlijk? HLN Leuven vroeg het aan specialist en bekende Leuvenaar Jan Heremans (38) die in 2016 de diagnose MS kreeg en uiteindelijk in een rolstoel terecht kwam. “Ja, er is nog veel werk aan de winkel…Foutgeparkeerde fietsen zijn bijvoorbeeld echt een verschrikking.”